COLUMN. “De protesterende leerkrachten vergissen zich van vijand als ze hun pijlen richten op de Commissie van Wijzen”

De eigenzinnige kijk van columnist Noël Slangen op de actualiteit.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Vrolijke kotstudente met één slecht kantje: na feestzomer begint nu het serieuze studiewerk voor prinses Louise

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

4 arrestaties in corruptiezaak rond bouwgroep CFE, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand

Het federaal parket heeft na huiszoekingen in ons land 4 mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een corrputiezaak rond bouwgroep CFE. Ook in Frankrijk werden er tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Volgens onze informatie is een van de Belgische gearresteerden Luc Bertrand, topman van CFE en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Leclerc op weg om Ferrari straffe zege te bezorgen, Verstappen lijkt schade te gaan beperken

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Vriendje in beroep tóch mee veroordeeld voor dood Athena (18) in Zandvoorde: “Hij mocht niet met die opgefokte bromfiets op het fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Nagelnieuwe school Nest in Kuurne: “Gemaakt voor de volgende 100 jaar”

In Kuurne is de eerste schooldag er een wel heel speciale. De nieuwe school genaamd ‘Nest’ opende en geldt als het toonbeeld van de school van de toekomst. Er zijn 245 leerlingen ingeschreven in de gemeentelijke bassischool, die zowel kleuter- als lager onderwijs aanbiedt. “Het dossier sleepte lang aan, maar we zijn heel blij met de school.”, zegt directeur Phillip

Lees meer »

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »