Zweedse partij creëerde trollenfabriek voor belastering

De rechtse partij Zweden Democraten gebruikte een trollenfabriek waarmee ze zich richtte tegen andere partijen.

 

Meer krantenkoppen in België

Mark (72) vermist tijdens bergtocht in Albanië: “Papa is nooit aangekomen op zijn volgende checkpoint”

“Papa zou om de zoveel dagen contact opnemen. Er moet iets gebeurd zijn, alleen weten we niet wat.” De familie van Mark Joris (72) uit Mortsel trekt aan de alarmbel, nadat de man vermist raakte tijdens een trektocht in Albanië. De hulpdiensten in Albanië en Macedonië houden een grote zoekactie, maar worden daarbij niet geholpen door de slechte weersomstandigheden.

Lees meer »

Volley Team Brugge (Promo 1): “Het behoud staat voorop”

In de Promo 1 Damescompetitie volleybal staan er de komende weken en maanden enkele interessante wedstrijden op het programma. Naast Ruvo Ruddervoorde, die we vorig week al eens belichtten, maakt Volley Team Brugge zijn opwachting op het hoogste provinciale niveau. Vorig seizoen speelden ze nog scherprechter in Promo twee door op de voorlaatste wedstrijd Ruddervoorde
The post Volley Team

Lees meer »

Gratis festival Ratrock verwacht enkele duizenden bezoekers in Harelbeke: “betaalbare drank en goede, originele muziek”

Ratrock is toe aan de 22ste editie en vierde vorig jaar hun 20-jarig bestaan. Wat ooit begon in 2003 als een alternatief rock- en popfestival met 4 groepen: Red Zebra, toen de new wave sensatie in Vlaanderen, Two Russian Cowboys, Traffic Jam en Surf ‘n Turf, is uitgegroeid tot een gerenommeerd festival met duizenden bezoekers.
The post Gratis festival

Lees meer »

Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo

In het weekend van 20 tot 22 september heeft de zesde editie van Barrio Tilo plaats op en rond het Lindeplein in Sijsele. Er is opnieuw een gevarieerd kermisprogramma met modeshow, een varkentje aan ’t spit én danceformatie Sylver als grote headliner op zaterdagavond.
The post Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo appeared

Lees meer »

“Vandaag weten we meer”: Guardiola heeft nog geen nieuws over blessure De Bruyne, City blijft tegen Inter steken op draw

‘Un jour sans’ vanwege Manchester City. Een goed Inter pakte een punt (0-0). Een matige De Bruyne bleef tijdens de rust geblesseerd in de kleedkamer. “Ik sprak nog niet met de dokters, pas donderdag weten we meer”, zei Pep Guardiola kort. Doku kreeg slechts een korte invalbeurt. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoelang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Nu fiscus 1,5 miljard eist van Nike: “Zo’n multinational gaat op zoek naar minst fiscale weerstand en stemt bedrijf daar op af”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke: “Als vis in een bokaal”

Antony Verschaeve (53) baat komende zondag voor de allerlaatste keer café Lusterke in de Molenstraat uit. Vanaf oktober wordt Vanessa Pattyn de nieuwe uitbaatster. Het is de vraag wat Antony gaat doen. “Eerst zal ik eens mijn hoofd leeg maken”, zegt hij. “Een café uitbaten is vooral mentaal heel lastig.”
The post Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke:

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »