Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.

Op 15 mei was het exact 76 jaar geleden dat in 1948 de Nakba, ‘grote catastrofe’ in het Arabisch, begon. In 1948 kregen de Joden een eigen staat, maar voor de mensen die al eeuwenlang in Palestina leven betekent het een ramp.

Hongersnood

Ruim 700.000 Palestijnen sloegen op de vlucht voor het oorlogsgeweld of werden uit hun dorpen verdreven. “De hulpeloze bevolking wordt nog dagelijks geteisterd door bommen. Hongersnood en gebrek aan drinkwater, elektriciteit en medische hulp nemen ongeziene proporties aan. Het militaire geweld van vandaag is een reactie op een voortdurend onrecht. Dit moet aangepakt worden. Vredescomité Kortrijk steunt dit initiatief ten volle. Israël maakt het hen onmogelijk om normaal te leven”, aldus woordvoerder Johan Mayeur.

The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke

Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan je in Zonnebeke op zondag 8 september terecht op de begraafplaats voor gratis rondleidingen. Ook de Zandvoordse commandobunker gooit de deuren open en het Passchendaele Museum opent een pop-up tentoonstelling.
The post Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joris Hessels realiseert in nieuw Canvasprogramma zeemansdroom van 90-jarige Willy: “De bompa die ik nooit heb gehad”

In de nieuwe VRT Canvas-reeks ‘Willy’s boot’ probeert Joris Hessels om Willy Bontinck (90) nog een laatste keer op zee te krijgen, aan boord van zijn zeilboot die al 30 jaar staat te verkommeren. Enkele weken geleden is Bontinck overleden, nadat hij de volledige reeks nog gezien heeft. "Ik ben dankbaar en trots op hoe mijn naïef idee zo’n verbindend

Lees meer »

“Turkse maffiavilla’s” te koop in Kapellen: kristallen kroonluchters, gouden versieringen en een troon

In Kapellen verkoopt de FOD Financiën 2 luxueuze villa’s die vroeger eigendom waren van Turkse maffialeden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De opvallende villa’s, waarvan één met een zwembad, werden inbeslaggenomen door de rechter. Tot aan de openbare verkoop op 19 november worden de leegstaande villa’s bewaakt, want urban explorers hebben er al schade aangericht.

Lees meer »

Handzame kermist vier dagen lang

Na Edewalle en Kortemark blijft de gemeente gewoon kermissen, want het volgende feestgedruis vindt vanaf 6 september alweer plaats in Handzame, waar een heus feestdorp op poten gezet wordt, van de Gildezaal tot aan café ‘t Schaek.
The post Handzame kermist vier dagen lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »