Stad Oostende reageert teleurgesteld op nakend faillissement KV Oostende: “Pijnlijk voor de stad”

Donderdag is het doek definitief gevallen voor tweedeklasser KV Oostende. Omdat er geen overnemer werd gevonden, kan er geen licentiedossier samengesteld worden en degradeert de kustploeg onvermijdelijk naar het amateurvoetbal. Daardoor kunnen de schulden niet meer afgelost worden en zal op 3 juni het faillissement aangevraagd worden.

“De situatie rond KVO is echt heel pijnlijk voor alle supporters en bij uitbreiding voor heel onze stad”, klinkt het in een eerste reactie bij de stad Oostende. “We hebben met Stad Oostende de laatste jaren en maanden de club zo goed mogelijk ondersteund. In 2019 kregen ze een doorgeeflening van 1,5 miljoen euro voor het nieuwe oefencomplex. Jaarlijks krijgt KVO Jeugd een stevige subsidie voor de jeugdwerking. De laatste maanden hebben de stadsdiensten ingestaan voor het onderhoud van de terreinen. Achter de schermen was er contact met de tijdelijke bewindvoerder en veel overleg.”

“Het is ontzettend jammer dat het voortbestaan van KVO nu aan een zijden draadje hangt. Als stad blijven we bekijken hoe en waar we kunnen helpen, maar een mirakeloplossing bestaat niet. We hebben al opnieuw gesprekken gehad met de tijdelijke bewindvoerder en een aantal andere mensen. Voor de vele jeugdspelers, voor de mensen die er werken en voor alle supporters moet er dringend uitgezocht worden wat er nog mogelijk is, en hoe er een doorstart gemaakt kan worden. Stad Oostende is en blijft beschikbaar om dit mee te ondersteunen waar mogelijk.”

Lees ook…

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam – KW.be

Bart Tommelein: “Ik roep Paul Conway op om mee te werken aan oplossing voor KVO” – KW.be

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: overnemer KVO haakt af, club heeft mirakel nodig om faillissement nog af te wenden – KW.be

Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan” – KW.be

The post Stad Oostende reageert teleurgesteld op nakend faillissement KV Oostende: “Pijnlijk voor de stad” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dan toch geen Nederland op EK-finale: Engeland wint halve finale met 1-2 

Engeland heeft Nederland met 1-2 verslagen en plaatst zich zo voor de finale van het EK voetbal. Ollie Watkins kon voor Engeland in de laatste minuut de beslissende goal maken. Op zondag zal de EK-finale dus uitgevochten worden tussen Engeland en Spanje, dat gisteren Frankrijk heeft verslagen met 2-1. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

“Extra bron van inkomsten en we worden als koningen ontvangen”: nieuwe trend spekt bankrekening van Vlaamse artiesten

Vlaamse artiesten als Jo Vally (65) en Bart Kaëll (63) kunnen weer opgelucht ademhalen. Na een paar magere jaren, doen zij deze zomer eindelijk weer gouden zaken. Daar zit een opvallende nieuwe trend in showbizzland voor iets tussen. Al is daarmee niet alle ellende vergeten. “Op de bankrekening zijn fameuze kraters geslagen”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton kleefde zich opnieuw vast tijdens een televisieprogramma. Deze keer plakte hij zijn hand vast aan de tafel bij de live-uitzending op VRT van de UEFA EK voetbalmatch tussen Nederland en Engeland.
The post Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale appeared first on

Lees meer »

AfD vormt derde radicaal-rechtse fractie in Europees Parlement

Opnieuw is een uiterst rechtse Europese fractie gevormd: de Groep Europa van Soevereine Naties (ENS). Het initiatief komt van de Alternative für Deutschland (AfD). De nieuwe fractie bestaat nu uit 25 Europarlementariërs uit acht verschillende landen. Veertien parlementariërs zijn van de AfD.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »