PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.

PepsiCo maakt in Veurne chips van Lay’s, Cheetos en Doritos. Het is de bedoeling om de productie te verhogen van ongeveer 83.000 ton naar 115.000 ton chips per jaar. Nu werken al ongeveer 650 mensen in de fabriek, door de uitbreiding zouden er dus nog 150 bijkomen.

“Wij investeren significant in een sterke toekomst voor onze fabriek in Veurne, een van de grootse chipsfabrieken van PepsiCo in Europa”, zegt general manager van PepsiCo BeLux Miet Delmotte. “Vanwege haar strategische ligging in België, tussen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, kiezen we resoluut voor onze fabriek in Veurne om deze belangrijke investeringen te doen. Vanuit de Westhoek leveren onze 650 medewerkers dagelijks zo’n 2 miljoen zakken chips aan 14 landen.”

The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64)

Onder grote belangstelling vond zaterdag in de kerk Saint-Chrysole in Komen de uitvaart van Pascal Plets (64) plaats. Hij is onverwacht overleden na een boswandeling in Ploegsteert. De gewezen leerkracht was sinds jaar en dag de werptrainer van atletiekclub Flac kern Ieper.
The post Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64) appeared first on

Lees meer »

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf demonstranten opgepakt bij massaal protest voor vrijlating gijzelaars in Tel Aviv

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

‘Most wanted’-verdachte gaat vrijuit voor moordpoging omdat bewijsmateriaal ‘vochtig’ is: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 bij verstek werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »