Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.

Op 10 januari 2020 was Simon S. in Roeselare aanwezig op het verjaardagsfeest voor de achttiende verjaardag van zijn ex-vriendin. Het kwam buiten tot een discussie omdat S. had vernomen dat ze hem tijdens hun relatie had bedrogen. De discussie ontaardde in wat duw- en trekwerk.

Schade aan tanden

Plots kwam het meisje met een glas in haar hand ten val, met haar mond tegen een ijzeren kar. Ze liep vooral schade aan de tanden op. “Na een duw en dus opzettelijk”, zo oordeelde het parket.

“Nadat hij haar met één hand wou tegenhouden en dus onopzettelijk”, zo vonden S. en zijn advocate Nadia Lorenzetti. “Zij sloeg of duwde hem eerst. Er is dus zelfs sprake van wettige zelfverdediging. Hij heeft dit totaal niet gewild.”

Gerechtvaardigde reactie

Volgens de rechter had S. nooit de bedoeling om het meisje door de duw te verwonden maar was de duw wel opzettelijk. Toch sprak ze de jongeman vrij omdat hij volgens haar uit wettige zelfverdediging handelde. “Het wegduwen van iemand als onmiddellijke reactie op een slag of duw is een gerechtvaardigde en proportionele reactie”, aldus het vonnis.

De uitspraak heeft vooral belangrijke gevolgen voor de schadevergoeding. Had de rechter S. veroordeeld dan had de jongeman zelf voor de duizenden euro’s schadevergoeding moeten opdraaien. Het meisje had een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro gevraagd maar die schade kon nog oplopen.

Bij onopzettelijke slagen en verwondingen zou de verzekering die voor haar rekening nemen. Door de vrijspraak zal het meisje zelf of haar verzekering zelf voor de schade opdraaien. Er kan wel nog beroep aangetekend worden. (LSi)

The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »