Dan toch problematische samenwerking met Israëlische instellingen, UGent roept extra mensenrechtencommissie samen 

De mensenrechtencommissie van de UGent komt straks samen voor een extra en hoogdringende vergadering over samenwerkingen met Israëlische instellingen. Dat gebeurt op vraag van de rector. Aan de universiteit bezetten pro-Palestijnse actievoerders al ruim een week een gebouw. Ze vrezen betrokkenheid bij de oorlog in Gaza. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden

Het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden. Zo onderstreept Musea Brugge dat echt iedereen zich welkom moet voelen. In de mate van het mogelijke, want in historische gebouwen doe je niet wat je wilt.
The post Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

“Ze was bang dat die ene look te bloot ging zijn”: stylist van Pauline Slangen onthult geheimen achter haar outfits

“Ik mag alles voorstellen, maar dat betekent niet dat ze overal ‘ja’ op zal zeggen.” Van een glitterende catsuit tot een knaloranje outfit: BV-stylist Jody Van Geert is verantwoordelijk voor de podiumlooks van Pauline Slangen (22). Voor ‘TV Familie’ duikt hij in de kleerkast van Pauline en neemt hij haar outfits onder de loep. We komen ook meer te weten

Lees meer »

Groep 82 verwent de bejaarden met seniorenfeest

De leden van Groep 82 hebben alle Ardooise en Koolskampse bejaarden uitgenodigd voor een seniorenfeest. Met ruim 300 gingen ze op de uitnodiging in. Groep 82 had Didier Feys op de affiche gezet en hij kroop nog eens in de kleren van zanger Hein Didioffsky. Iedereen werd verwend met koffie en gebak. Er waren bloemen
The post Groep 82

Lees meer »

Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet”

Binnenkort prijkt in het Canadese militair museum in Ottawa ‘The Scheldt Pocket Warrior’. Met die bronzen sculptuur eert de Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt, zoon van een verzetsstrijder, de bevrijding van onze regio door de Canadese troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »