Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust”

Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama Annick Debaedt (50) in voor de uitbating.

Bredene is op vlak van strandbars een uitzondering aan de kust. De badplaats staat bekend als de the place to be om in alle rust te genieten van het strand en de duinen zonder een zeedijk of appartementsgebouwen die het zicht bepalen. Ook het strand werd voorbije jaren gevrijwaard van de komst van strandbars. Enkel aan de strandtoegangen is er telkens een concessie voor één uitbating. Aan strandpost 2 werd de strandbar afgelopen maanden volledig afgebroken en vernieuwd. De familie Boey, die de concessie in handen heeft voor drie bars, zal hier de uitbating opnieuw zelf in handen nemen. Xavier Boey (22) staat te popelen om bezoekers te ontvangen.

“Ik heb Hospitality gestudeerd aan Hotelschool Spermalie in Brugge. Ik werk al sinds mijn 15 jaar in de horeca. Ik wilde graag in die richting verdergaan en ik ben dan ook blij dat ik op deze locatie mijn passie kan uitoefenen. Dankzij mijn papa en broer is de bar ook echt prachtig geworden. We hebben ingezet op de Scandinavische sfeer met beige en witte kleuren en veel hout. We hebben ook bewust gekozen om het terras te verharden. We wilden de strandbar toegankelijk maken voor iedereen. Zo kunnen mensen met een rolstoel, maar ook oudere mensen hier gemakkelijker terecht. We merkten dat hier wel nood aan was. We zijn wel in de zandtinten gebleven zodat het terras nog altijd aansluit bij de omgeving”, licht Xavier toe.

Ook kleine gerechten

De bar is elke dag geopend vanaf 10 uur, behalve bij slecht weer. “We doen altijd open, tenzij het echt regenweer is. We zien dat er zelfs bij bewolkt weer nog altijd mensen zijn die iets komen drinken. Als het dan toch regent kunnen ze nog altijd terecht onder het afdak. We zullen ook zo lang mogelijk open blijven in het najaar.” Xavier serveert naast cocktails, koude en warme dranken, ook enkele kleine gerechten zoals een croque monsieur, patatas bravas en nachos om te delen. Er komt ook een spaghetti op de kaart zodat mensen iets kunnen eten.

Samen met mama

Xavier wil een rustige strandbar. “We zullen wel eens iets organiseren, maar we willen vooral dat mensen hier kunnen genieten van de rust en een drankje.”

De jonge twintiger had weinig zin om in de bouw te stappen zoals zijn familie. “Dat was niets voor mij. Ik hou meer van contact met de klanten en de sfeer in de horeca. Met zo’n uitzicht voelt het hier ook niet echt als werken. Ik werk hier op een unieke locatie aan de zee. Dat intrigeerde me wel. Ik ben ook blij dat ik dit met mijn mama kan doen. We hebben een hele goede band.”

The post Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

Leerlingen Zilverberschool nemen buitenklas in gebruik

Net voor de start van het nieuwe schooljaar mochten enkele leerlingen van de Zilverbergschool, samen met schepen en oud-leerling Stefaan Van Coillie, het lintje doorknippen van hun nieuwe buitenklas. Die kwam tot stand dankzij de talrijke acties van het oudercomité. “Maar het zijn vooral de ouders die deelnemen aan onze acties die dit mogelijk maken.”
The post Leerlingen Zilverberschool

Lees meer »

Meisje van 14 zwaargewond na aanval door rottweiler in Nederlands-Limburg: “Ze is echt aan flarden gebeten”

Een 14-jarig meisje uit het Nederlandse Roermond is dinsdagmiddag in het Nederlands-Limburgse Vlodrop zwaargewond geraakt nadat ze is aangevallen door een rottweiler. De politie Limburg meldt dat de hond een spuitje heeft gekregen. “De chirurg in het ziekenhuis van Maastricht die haar heeft geholpen, is bij vijftig gestopt met het tellen van het aantal bijtwonden dat ze heeft”, zegt haar

Lees meer »

Audi houdt fabriek in Vorst gesloten en werknemers worden niet langer betaald: “Tot het personeel bereid is om normaal aan de slag te gaan”

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »

Zomerfestijn van Sint-Leo Scoutsharmonie

Het was zondag een geslaagde editie van het Zomerfestijn van de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo. De dag startte met een aperitiefconcert in de tuin achter hun lokaal De Kluis in de Jacobinessenstraat in Brugge. Er was heel wat volk voor het concert, maar ook voor de barbecue achteraf. De organisatoren dankten de dirigenten, de muzikanten en
The post Zomerfestijn van

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman met bajonet rondliep in München: mogelijk wilde hij aanslag plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

FSMA legt zware boete op aan Belfius: 1 miljoen euro voor negeren vereiste procedures bij kasbons

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »