Wachtlijsten buitengewoon secundair onderwijs Gent verdubbeld: ‘We zaten te huilen en konden niemand bereiken’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Een schadevergoeding zal mij niet meer geluk bezorgen”: slachtoffer brandstichting in Kortrijk opvallend mild voor drie verdachten

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was dinsdag op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die

Lees meer »

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen voor elkaar: “Wij weten alles, zelfs hoeveel geld we hebben”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »

Zelfs VTM kan hem niet meer traceren: op zoek in Portugal naar fel omstreden Jelmont uit “B&B zoekt lief’

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »