Twee jaar cel voor veroordeelde verkeersagressor na nieuwe vechtpartijen met mes, staaf en slinger

De twintiger die in november 2022 in Geluwe bij Wervik vijf messteken gaf aan een automobilist bij een geval van verkeersagressie was de voorbije zomer tot twee keer toe opnieuw betrokken bij een stevige vechtpartij. Hij bekocht het bijna zelf met zijn leven. De incidenten maakten in ieder geval duidelijk dat hij nog niet van de drank en drugs af was en hij zich niet aan zijn voorwaarden van een vorige veroordeling hield. Hij kreeg een nieuwe effectieve celstraf van twee jaar en moet zo’n 7.500 euro schadevergoedingen betalen maar krijgt zelf ook een voorlopige schadevergoeding van 2.000 euro.

Een openstaande schuld van 35 – of was het nu 25, 30 of 40? – euro was op 5 augustus 2023 de aanleiding voor een eerste confrontatie tussen Marvin V. (26) en Tom D. (28), beiden uit Wervik en eigenlijk ook bevriend met elkaar. Het kwam tot wat wederzijdse slagen in een woning. De situatie leek gekalmeerd toen ze samen naar buiten gingen, tot V. plots onverwachts nog eens toesloeg en zelfs bleef schoppen op het hoofd toen Tom D. op de grond lag. “Hij gebruikte zijn hoofd als een voetbal”, vond advocaat Thomas Vandemeulebroucke, die vader en zoon D. verdedigde.

Vijf dagen later kwam het in Wervik opnieuw tot een confrontatie, en dit keer was ook Toms vader Bernard (66) uit Wervik erbij betrokken. “Uitgerust als een primitieve Hun, met een slinger, mes en een ijzeren staaf, ging hij Marvin te lijf”, schetste advocaat Kris Vincke, die het voor Marvin V. opnam. “Marvin hield er zware verwondingen aan de rug en het achterhoofd aan over. Een teken dat het een laffe aanval van langs achter was. Hij verkeerde door een hersenbloeding zelfs even in levensgevaar.”

Allen in cel

Tijdens de vechtpartij slaagde Marvin V. er in de ijzeren staaf uit de handen van Bernard D. – een gepensioneerd korporaal bij het leger – te rukken en deelde hij opnieuw enkele slagen en schoppen uit. Waarop Tom D. op zijn beurt in de aanval ging om zijn vader te verdedigen en V. aanviel toen hij al op zijn fiets was gesprongen om weg te rijden. Het trio belandde uiteindelijk één voor één in de cel.

Ruim negen maanden later verblijft Marvin V. daar nog. “Hij is ongetwijfeld te ver gegaan”, gaf Kris Vincke toe. “Hij moet absoluut stoppen met alcohol en drugs, maar lijkt dat nu te beseffen. Hij vraagt nog een kans want hij heeft een vriendin en een zoontje van 6 om voor te zorgen.”

Aan de rechter vroeg hij een straf met begeleidende voorwaarden. Dat kreeg hij niet want de rechter veroordeelde hem tot een effectieve celstraf van twee jaar.

Strafblad

Zijn strafblad was immers geen adelbrief. In april 2023 kreeg Marvin V. nog een celstraf van 22 maanden, waarvan zes maanden effectief, omdat hij in november 2022 in de Parklaan in Geluwe bij een geval van verkeersagressie automobilist Kevin Devos uit Geluwe vijf messteken gaf. “Een psychopaat”, vond advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Hij is altijd dronken en verslaafd aan drugs.”

Hij vroeg de rechter de vader geen straf te geven, de man heeft een blanco strafregister. Voor zoon Tom vroeg hij een voorwaardelijke celstraf. Uiteindelijk kreeg vader Bernard een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden en zoon Tom een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden. (LSi)

The post Twee jaar cel voor veroordeelde verkeersagressor na nieuwe vechtpartijen met mes, staaf en slinger is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »