Ozempic verkleint het risico op een hartaanval: “Een gamechanger”

Semaglutide, het actieve bestanddeel van Ozempic, doet het risico op een hartaanval drastisch verkleinen. Dat blijkt uit een nieuwe studie met ruim 17.500 deelnemers. “Dit medicijn is een gamechanger.”

 

Meer krantenkoppen in België

Islamisten grootste partij bij parlementsverkiezingen in Jordanië

Het Islamitische Actiefront (IAF), de Jordaanse tak van de Moslimbroeders en de belangrijkste Jordaanse oppositiepartij, is woensdag de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen in Jordanië. De verkiezingen vonden plaats tegen een achtergrond van economische crisis en de oorlog in de Gazastrook.

Lees meer »

Boezemvrienden Amel (19) en Junior (19) sterven naast elkaar tijdens dramatisch ongeval: “Als het kon, waren ze altijd samen”

“Als je de ene zag, was de andere ook in de buurt. Het waren boezemvrienden.” Amel Maksuti (19) en Junior Testouri (19) stierven woensdag samen tijdens een zwaar verkeersongeval in Beernem. De twee kenden elkaar al van kinds af aan. Hun onwrikbare vriendschap zou uiteindelijk een dramatisch einde kennen. “We willen ze samen begraven. Zo zouden zij het gewild hebben”,

Lees meer »

Vlaams formateur Diependaele (N-VA) wil morgen samenzitten met CD&V en Vooruit

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Brusselse politicus Fouad Ahidar komt ook in Gent met lijst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent komt de nieuwe partij FouadAhidar&TeamGent erbij. Fouad Ahidar heeft zijn eigen lijst in Brussel, Team Gent is een groep maatschappelijk betrokken burgers, zo zeggen ze. Lijsttrekker wordt Sidi El Omari, hij is 28, ooit Strafste Gentenaar geweest, en actief binnen een jeugdorganisatie in de Brugse Poort.

Lees meer »

Eerste écht Belgische mosselen zijn op-en-top West-Vlaams: op bezoek bij de zeeboerderij van supermarktketen Colruyt voor onze kust

De Belgen behoren tot de grootste mosselfanaten ter wereld. Alleen wordt de lekkernij niet in onze eigen Noordzee gekweekt. Of beter: wérd. Enkele jaren geleden startte supermarktconcern Colruyt met een kleinschalige mosselboerderij voor de kust van Nieuwpoort. Dit jaar zullen ze er in totaal een goeie vijftig ton Belgische mosselen oogsten, een cijfer dat op (lange) termijn richting tweeduizend ton

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De Zonhovense baseballclub Sunville Tigers hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

“Puur omdat ik een vrouw ben”: immens populaire Alisha Lehmann ziet met eigen ogen hoe vriend pakken meer verdient bij dezelfde club

Er moet Alisha Lehmann (25) iets van het hart. De misschien wel populairste voetbalster van het moment verdient miljoenen als influencer, en net dat bezorgt haar een wrang gevoel. Want het staat in schril contrast met wat ze krijgt als speelster. Zeker als ze het vergelijkt met wat haar vriend Douglas Luiz (26) verdient, die ook bij Juventus speelt. “Ik

Lees meer »

Lokaal Dienstencentrum Weidevogel opent de deuren in Lo-Reninge: “Een gezellige plaats die voorziet in tal van activiteiten”

Lo-Reninge heeft sinds donderdag 11 september een Lokaal Dienstencentrum (LDC). Dat draagt de naam Weidevogel en is gevestigd in de cafetaria en polyvalente zaal van wzc Zilvervogel in Reninge.
The post Lokaal Dienstencentrum Weidevogel opent de deuren in Lo-Reninge: “Een gezellige plaats die voorziet in tal van activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum

Op vrijdag 23 augustus vierden Freddy Senaeve en Ingrid Strubbe hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel huwde op 23 augustus 1974 in Oostende. De viering van het gouden paar vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »