Koetsier Guy Hoste drukt zijn stempel op het toerisme in Tieltse regio met de komst van Brugse paardentram nadat hij ook al B&B opende

Met een authentieke Brugse paardentram de toeristische troeven van Tielt ontdekken? Het kan deze zomer dankzij een unieke samenwerking tussen de Tieltse Gidsenkring en Guy Hoste. Al is de tram lang niet de enige bijdrage van de veelzijdige Ruiseledenaar aan het toerisme in de regio. “Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen ben ik meteen verliefd geworden op de streek. Dit is toch de Provence van België, niet?”

Het idee voor de Tieltse paardentram ontstond na een toevallige ontmoeting tussen toerismeschepen Hedwig Verdoodt en Guy Hoste op de Tieltse wijnfeesten, waarbij de gewezen Bruggeling vertelde dat hij vanuit Doomkerke rondritten aanbood met een authentieke Brugse paardentram. Zo groeide het idee om dat in samenwerking met de Gidsenkring ook in Tielt te lanceren. Gidsen Geert Storme, Dirk Verbeke en Hubert Lanckriet stippelden een route uit van ongeveer 13 kilometer waarbij behalve het het historische centrum van Tielt, met onder meer Huis Mulle en de Hallentoren, ook de regio rond de Poelberg verkend, net als het nieuwe park bij bedrijventerrein Huffesele. Er zijn ritjes gepland op 22 juni, 28 juli en 25 augustus. Tickets zijn te koop via www.visittielt.be/de-tieltse-paardentram.

B&B

Daar houdt het verhaal niet op, want koetsier Guy is vastberaden om onze regio nog sterker op de toeristische kaart te zetten. Twee jaar geleden namen hij en zijn vrouw Dominique in Ruiselede B&B Droomkerke in de Smisseweg over. Niet alleen gaven ze een geheel eigen touch aan de hoeve uit 1789, ze zorgden voor nog meer lokale verankering. Zo kan je er zelfgemaakte Droomkerkse confituur en granola’s vinden, maar ook ‘Droomse’ jenever van de Bassets Craft Distillery in Ruiselede, Droomse biertjes van De Poes, Droomse koffie van Belvico uit Tielt, Droomse wijn van Wijngoed Kapelle uit Schuiferskapelle en zelfs Droomse chocolade van Cru’ Taste uit Ledegem. Al die lokale producten zijn, naast nog andere lekkernijen, te koop in de tuinbar ‘Velo Stop Droomkerke’ die er begin mei opende. Een ander voorbeeld van die lokale verankering is dat er eind deze maand in de tuinbar een openluchtconcert van de JET Symphonic band gepland staat.

“De troeven van deze regio zijn enorm”, zegt Guy. “Ik moet toegeven dat ik, toen we hier onze droom besloten te realiseren, eigenlijk niet wist waar Doomkerke precies lag. Maar het was liefde op het eerste gezicht. Je kunt gerust stellen dat we ons hier in de Provence van België bevinden. Sinds het begin mikken we op een internationaal, volwassen publiek. Ongeveer de helft van onze gasten komt uit het buitenland, maar we willen zeker ook streekgenoten de kans geven om hier te komen genieten van de luxe en de rust. Vandaar ook het idee voor de tuinbar. Omdat we de rust echt wel willen blijven bewaren, blijven kinderen en dieren niet toegelaten. We zijn open vanaf 1 mei tot en met 31 augustus, telkens van 12 tot 18 uur, bij droog weer.”

Souvenirwinkel

De B&B telt zes luxueuze kamers, maar Droomkerke is meer dan louter een B&B. Guy is vastberaden zijn stempel te drukken op het toerisme in de streek. Zo heeft hij met Boutique Droomkerke al langer een eigen souvenirwinkel met lokale producten, terwijl het ontbijthuisje van de B&B ook gasten verwelkomt die niet blijven overnachten. Er worden ook ‘Droomse’ arrangementen geboden, met onder meer uitgestippelde fiets-, Vespa-, Porsche- en 2pk-ritjes, maar ook met voetverzorgingen en duomassages. Al dan niet gekoppeld aan een bezoekje aan de wellnessruimte van de B&B. Een ‘Drooms ontbijt’ is steeds inbegrepen voor gasten. Gasten die niet overnachten dienen te reserveren.

Rest de vraag hoe Guy met koetsen begon. “Ik hou van paarden en in een vorig leven was ik in m’n vrije tijd koetsier in de Brugse binnenstad”, gaat hij verder. “Met ‘Firmin’s paardentram’ zorg ik nog altijd voor authentieke rondritten voor groepen in het Brugse Ommeland. Straks doe ik dat dus ook in Tielt. Verder hebben we met onze Victoriakoets een tweede, open koets, wat dan weer ideaal is voor koppels die hier overnachten en de streek willen ontdekken. En dan hou ik met plezier altijd even halt bij een lokaal cafeetje. Het lievelingscafeetje van onze paardjes is ’t Eén en ’t Ander in Schuiferskapelle, maar ook het Culibel Restaurant van de Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede is een fijne stopplaats.” (SV)

Info: www.droomkerke.be

The post Koetsier Guy Hoste drukt zijn stempel op het toerisme in Tieltse regio met de komst van Brugse paardentram nadat hij ook al B&B opende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Generaal opgepakt na poging tot staatsgreep in Bolivia

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Topfavoriet Tadej Pogacar liep tien dagen geleden corona op, maar…: “Tegenwoordig herstelt menselijk lichaam daar sneller van”

Niks of niemand die de almachtige Tadej Pogacar (25) wat kan maken? Think again. Want tien dagen geleden was daar plots… Covid. Gelukkig zonder zware impact. De topfavoriet is fysiek klaar voor de Tour. Maar maakt alsnog voorbehoud. “Voor een klassieker of kortere rittenkoers had ik mezelf in de vorm van mijn leven genoemd. Maar de Tour duurt drie weken.

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »