“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.” 

Meer krantenkoppen in België

Tim Verheyden over Alva Ishii, AI-huisartiest NTGent: “We weten niet wat AI op creatief vlak gaat brengen, dus we kunnen het beter omarmen”

Alva Ishii is gestart als huisartiest van NTGent. Maar Alva bestaat niet echt, het is een figuur gecreëerd via artificiële intelligentie. NTGent wil zo het debat rond AI uit de theoretische hoek halen en bekijken wat in de praktijk mogelijk is. Een prikkelend idee, vindt Tim Verheyden, expert digitale media bij VRT NWS. "We weten niet wat AI gaat brengen

Lees meer »

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »

UHasselt, PXL en UCLL willen studenten stimuleren om te carpoolen met nieuw platform: “Je kan er je ideale carpoolmatch mee vinden”

Om studenten op een meer duurzame manier naar de campussen te laten komen, zetten UHasselt en hogescholen PXL en UCLL samen extra in op het promoten van carpoolen. Via het platform Swidg kunnen studenten zich registreren, waarna het algoritme achter Swidg op zoek gaat naar een geschikte carpoolmatch. UHasselt voorziet ook zo’n 80 parkeerplaatsen voor personeelsleden en studenten die willen

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer, ook in Sportpaleis zingt hij aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

Dartstornooi in De Knippelaar: “Veel toppers op de afspraak”

Op 30 november staat in zaal De Knippelaar in Wervik voor de derde keer het grote dartstornooi van de Gapersmitters op de kalender. “Tijdens de eerste editie, in café De Vier Winden, waren we met 32 deelnemers en een prijzenpot van 300 euro”, vertelt organisator Diederik Seghers (37). “Vorig jaar waagden we de sprong om
The post Dartstornooi in

Lees meer »