Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Er werd maandenlang geheimzinnig over gedaan en de wildste geruchten deden de ronde, maar eindelijk is het zover: de tweede supermarkt van Ruiselede langs de Aalterstraat wordt een Albert Heijn. Ann Maes, persverantwoordelijke voor Albert Heijn, bevestigde ons het nieuws.

Reeds in 2022 hing er een geel aanplakbiljet bij de voormalige garage Danneels, wegens een openbaar onderzoek. Daarop stond concreet: ‘Bouwen en exploiteren van een supermarkt’. Toen was er sprake van een voedingswinkel met een verkoopruimte, een magazijn, koelinstallaties, een kantoor en een ruime parking. Er werden ook zonnepanelen en laadpalen voorzien.

Dat de zaak zo lang aansleepte, had onder meer te maken met het bekomen van alle nodige vergunningen. Zo was er ad ultimo nog een extra vergunning nodig om de los- en laadkade volledig te overdekken. Dit op vraag van de buren, die vreesden voor mogelijke lawaaihinder. De voorbije maanden voerde een graafmachine de nodige sloopwerken uit van het gebouw, de toonzaal en de garages.

Nieuwe jobs

Albert Heijn is de grootste Nederlandse supermarktketen, die al 79 vestigingen in ons land heeft gebouwd. “De franchise-nemer voor Ruiselede wordt de groep Peeters-Govers met Blauw Bloed, die al vijftien Albert Heijn-vestigingen voor hun rekening nemen. Ruiselede wordt wél hun eerste West-Vlaamse uitbating”, vertelt Ann Maes. “De nieuwe winkel in Ruiselede zal zo’n veertig mensen tewerkstellen. Dat zijn nieuwe jobs, geen mensen die van een andere winkel komen.”

Vegan-aanbod

Albert Heijn-vestigingen onderscheiden zich door hun versmarkt, een groot vegan-aanbod voor vegetariërs, een eigen bakkerij en een wereldkeuken met Indonesische, Thaise en Japanse gerechten. “Een hardloper in de verkoop zijn onze goedkope verspakketten, kleine kartonnen dozen waarin alles voor een maaltijd voor vier personen begrepen zit”, legt Ann Maes uit. “Daarvoor werken we nu ook samen met Dagelijkse Kost-chef Jeroen Meus.” Als alles meezit, is de nieuwe Albert Heijn in Ruiselede klaar in december van dit jaar.

The post Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »