Code geel: nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

Omdat er slecht weer op komst is, met een regenzone die morgen traag over België trekt, heeft het KMI code geel afgegeven. De regenzone wordt gevolgd door een actieve zone met buien met kans op onweer. Daarom activeert Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722. Wie storm- of waterschade heeft, kan via het e-loket een aanvraag indienen of het telefoonnummer 1722 bellen. 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Dominique Cool stapt uit politiek na verkiezingsnederlaag: “De ontgoocheling, desillusie en anticlimax heerst enorm”

De verkiezingsnederlaag kwam hard aan bij het Team Nieuw Bestuur van huidig burgemeester Dominique Cool, die zijn meerderheid en sjerp verliest. Cool stapt nu uit de politiek. “Deze beslissing is nodig.”
The post Burgemeester Dominique Cool stapt uit politiek na verkiezingsnederlaag: “De ontgoocheling, desillusie en anticlimax heerst enorm” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aartsbisdom van Los Angeles betaalt 880 miljoen dollar aan misbruikslachtoffers

Het aartsbisdom Los Angeles heeft ermee ingestemd honderden miljoenen dollars te betalen aan slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken. Ze kwam een ??schikking overeen van in totaal 880 miljoen dollar (ongeveer 811 miljoen euro) met 1.353 eisers die de katholieke kerk beschuldigden van kindermisbruik. Dat laten de advocaten van beide partijen weten.

Lees meer »

LIVE STANDARD – CHARLEROI (zo, 18u30). Toch (deels) gevuld bezoekersvak op Sclessin: politie laat na overleg 600 fans toe

Een derby tussen Standard en Charleroi staat garant voor veel sfeer en stelt zelden teleur, maar dit seizoen is de sportieve impact opnieuw minder groot. Daarvoor zijn de Rouches alweer te ver weggezakt: met 12 op 30 staat Standard pas elfde in de Jupiler League. Ook Charleroi is wat weggezakt na een goeie start en telt slechts twee punten meer.

Lees meer »

Vliegtuigpassagier schrikt wanneer hij ‘plakband’ op de motor ziet tijdens vlucht, expert onthult waar die tape voor dient

Vliegtuigpassagiers voelden zich niet erg veilig meer nadat ze in volle vlucht plakband op een van de motoren van het toestel hadden zien hangen. De beelden van het afgeplakte vliegtuig gingen al snel rond op Tiktok, dus vond vliegtuigmonteur Max dat het tijd was om duidelijkheid te scheppen. “Het is geen plakband”, klinkt het in zijn video die intussen al

Lees meer »

“Is het duidelijk op wie ik ga stemmen?”: superfan Johan hangt gevel vol met borden van zijn buurvrouw

De grootste fan van N-VA schepen Caroline De Meerleer woont allicht aan het Koningin Astridpark in Aalst. Een aantal dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen weet nog niet iedereen welk bolletje hij of zij zal kleuren, maar dat is buiten Johan Van Bockstael gerekend. Met verkiezingsborden en affiches van schepen De Meerleer, bezette hij zijn volledige gevel.

Lees meer »

Hoogstraten smeert tienkoppige koploper Sporting Hasselt eerste nederlaag aan en komt mee aan de leiding

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond was dat de clash tussen Hoogstraten en Sporting Hasselt. Die laatste ploeg is niet langer alleen leider in de eerste amateurafdeling. De Limburgers verloren met z’n tienen op het veld

Lees meer »

Politie Westkust en RVA houden controleactie: 621 bestuurders gecontroleerd

Politiezone Westkust hield zowel vrijdag als zondag een verkeersactie waarbij gecontroleerd werd op alcohol. Vrijdag namen ook de RVA en de Arbeidsinspectie deel aan de actie. 621 bestuurders werden gecontroleerd, twee van hen hadden te veel gedronken. Een bestuurder verloor het rijbewijs wegens drugs in het verkeer.
The post Politie Westkust en RVA houden controleactie: 621 bestuurders gecontroleerd appeared

Lees meer »

Afschaffing opkomstplicht lijkt PVDA te nekken

Twee zetels in het Hasselt van Kim De Witte en evenveel verkozenen in het Genk van Gaby Colebunders. Voor PVDA werd het zondag een heuse ontgoocheling. “Met dank aan de afschaffing van de opkomstplicht”, zeggen de twee Limburgse boegbeelden.

Lees meer »

Ook witte pijlen op dubbelrichtingsfietspaden: rode stroken moeten fietsoversteken zichtbaarder maken in Bredene

De voorbije weken werden heel wat fietspaden op de plek waar ze over kruispunten lopen extra zichtbaar gemaakt. “De fietspaden werden voorzien van een opvallende rode thermoplastische verf”, legt schepen van Openbare Werken Steven Buyse (Vooruit) uit.
The post Ook witte pijlen op dubbelrichtingsfietspaden: rode stroken moeten fietsoversteken zichtbaarder maken in Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bierproeverij van Kristel Logie brengt 400 euro op voor Parkili

Zythologe Kristel Logie organiseerde op donderdag 26 september een benefiet voor Parkili. Deze organisatie gaat binnenkort met een aantal parkinsonpatiënten naar de Himalaya voor een avontuurlijke bergtocht. Ook Heidi Capoen en Kaat Markey nemen hieraan deel. Kristel is een ex-collega van Heidi Capoen. De bierproeverij vond plaats in café ‘t Geheim Spoor van Sonja Lepee.
The post Bierproeverij van

Lees meer »

CD&V is grote winnaar in Pittem, Denis Fraeyman blijft burgemeester: “Onverwacht, maar zeer tevreden”

CD&V is overduidelijk als de grote overwinnaar uit de bus gekomen in Pittem. De partij van de huidige burgemeester haalde elf van de zeventien zetels binnen, een onverhoopt succes. NPE blijft met de overige zes zetels wat verweesd achter. De partij moet zich naar eigen zeggen bezinnen.
The post CD&V is grote winnaar in Pittem, Denis Fraeyman blijft burgemeester:

Lees meer »