? Kan Donald Trump de presidentsverkiezingen verliezen door het zwijggeldproces? “Het was behoorlijk gênant voor hem om aan te horen”

In New York loopt op dit moment een rechtszaak tegen Donald Trump over vermeend zwijggeld dat de ex-president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Welke indruk geeft Trump tijdens de zittingen? En kan een eventuele veroordeling de uitkomst van de presidentsverkiezingen beïnvloeden? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt vijf vragen. 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Brugge: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Brugge trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Brugge.
The post Zo stemde Brugge: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot 41 miljard dollar aan klimaatfinanciering Wereldbank niet geregistreerd, zegt Oxfam

De Wereldbank heeft door slechte boekhouding tot 41 miljard dollar (37,7 miljard euro) aan klimaatfinanciering niet geregistreerd. Dat is bijna 40 procent van alle klimaatfondsen die de bank de afgelopen zeven jaar heeft uitbetaald. Dat blijkt uit een rapport van Oxfam dat donderdag is gepubliceerd in de aanloop naar de jaarvergaderingen van de Wereldbank en het IMF in Washington D.C.

Lees meer »

“Is het duidelijk op wie ik ga stemmen?”: superfan Johan hangt gevel vol met borden van zijn buurvrouw

De grootste fan van N-VA schepen Caroline De Meerleer woont allicht aan het Koningin Astridpark in Aalst. Een aantal dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen weet nog niet iedereen welk bolletje hij of zij zal kleuren, maar dat is buiten Johan Van Bockstael gerekend. Met verkiezingsborden en affiches van schepen De Meerleer, bezette hij zijn volledige gevel.

Lees meer »

Ninoofse huisdokter die genoemd wordt in onderzoek naar verkiezingsfraude: “Ik val volledig uit de lucht”

“Nee, ik heb de politie nog niet gehoord.” In het onderzoek naar de verkiezingsfraude in Ninove wordt de naam van een huisdokter genoemd. Het parket bekijkt of er mogelijk doktersattesten vervalst zijn die werden uitgeschreven door de Ninoofse arts. De man, een dokter met heel wat jaren ervaring op de teller, zegt aan HLN van niets te weten. “Er zijn

Lees meer »

Deze jonge Belg is sniper in Gaza: “Hij maakt deel uit van een doodseskader dat schiet op ongewapende burgers”

Een Palestijnse journalist heeft een Israëlisch sniperteam blootgelegd dat in Gaza opereert onder de naam ‘Refaim’, fantoom. Daar hebben ze vanop grote afstand geschoten op ongewapende mensen, soms zelfs van meer dan 1.200 meter afstand. Een van die sluipschutters is een jonge twintiger uit Ukkel. Zijn vader runt een vastgoedbedrijf dat actief is in de betere buurten van Brussel, maar

Lees meer »