Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.

Burgemeester Lies Laridon stelde tijdens een uiteenzetting in de vergaderruimte van de oude kerk van Lampernisse de economische mogelijkheden in Diksmuide voor.

“Er is een strategisch commercieel plan afgewerkt waarbij er een aantrekkelijk klimaat voor ondernemen is gerealiseerd. Verschillende locaties voor handel, een actieplan met vijftig acties, in de stationsomgeving wordt de tunnel aangelegd die het centrum en de kleinhandelszone met de NMBS-parking verbindt”, klonk het. “We zorgen voor een duurzame bereikbaarheid van het centrum, er wordt een link gelegd tussen de toeristische attracties en het centrum. Voor de ondergrondse parking Boterhalle is 292.900 euro uitgetrokken.”

“Sinds 2021 zijn er, door de acties DOEN in Diksmuide, in het centrum 25 starters bij gekomen, waarvan 19 met een premie. In 2024 zijn er drie gestart en worden er nog 41 verwacht. Er worden in Diksmuide ook tal van kernversterkende acties georganiseerd; zo is er een subsidie van 2.500 euro voor de straatcomités. Ook voor de korte keten en fairtrade worden verschillende zaken georganiseerd.”

Boter op tafel

Ook rond toerisme gaf de burgemeester enige toelichting.

“Diksmuide kon in 2023 iets meer dan 16.000 overnachtingen noteren. De stad voorziet dit jaar 654.318,28 euro te investeren in toerisme. Het onthaal bij de dienst Toerisme is vernieuwd. Er zijn drie lokale vertellers. En bij Proef Diksmuide promoten we het gebruik van Diksmuidse streekproducten. Diksmuide is een boterstad en daarom willen we de horeca stimuleren om ook echte Diksmuidse boter op tafel te zetten.”

“Er zijn twee nieuwe wandelroutes in de maak; de wegwijzers zullen de afgelegde stappen weergeven. Bij de veerdiensten worden de aanlegsteigers aangepast, zodat fietsen gemakkelijker mee te nemen zijn. Een prachtig uitzicht krijgt men vanuit de uitkijktorens – waarbij een bezoek aan de kerktoren van Lampernisse zeker niet mag ontbreken. Op de Handzamevaart kan men met bootjes varen, onder begeleiding van een gids.”

Tot slot stelde schepen Katleen Winne de komende evenementen voor. “In mei zijn er de Belgian Front Memorial Trail op 18 mei, de Boter- en kaasfeesten op 20 mei, en de Dag van het Park op 26 mei. Het wordt in Diksmuide ook een gezellige zomer, met kioskconcertjes, koerconcerten, Ment TV op 1 juli, en in juli en augustus is er vrijwel iedere dag iets te beleven, waaronder Markt op stelten op 15 augustus. En noteer nu al maar onze Wondernacht op 12 oktober.” (ACK)

The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »