Schoolfeest op 1 juni wordt laatste van directeur Vera Verlinde: “Trots op verwezenlijkingen”

Zaterdag 1 juni houdt basisschool GO! Arnoldus voor de tweede keer een muziekfestival als schoolfeest. Het wordt een dag vol muziek, dans en animatie en meteen ook het laatste schoolfeest met Vera Verlinde als directeur. “Op 1 augustus trek ik de deur voorgoed achter me dicht”, is Vera overtuigd.

Vera Verlinde (61) werd in december 2019 directeur van de basisschool GO! Arnoldus. Daarvoor was ze kleuterjuf, eerst in basisschool Pannebeke in Brugge en daarna in Vogelzang Oostende. “Ik ben pas op 32-jarige leeftijd mijn studies voor kleuterjuf gestart. Daarvoor runde ik als zelfstandige een schoonheidssalon en werkte ik in een supermarkt, bij een beenhouwer. De uren waren moeilijk te combineren met drie kleine kinderen en een echtgenoot die een drukke job had. Dus besloot ik om opnieuw te gaan studeren”, vertelt Vera.

Directeur

Ze stond van 1998 tot december 2009 in het kleuteronderwijs. “Ik kreeg op school veel carte blanche van de directeur en voelde dat ik ambitie had om meer voor alle kinderen te betekenen. Daarom heb ik een opleiding directeur van twee jaar gevolgd. In december 2009 kwam ik in Oudenburg terecht als directeur van de Arnoldusschool”, blikt Vera Verlinde terug.

“Ik kan straks, op 1 augustus, met een gerust gemoed loslaten. Ik heb hier veel bereikt, samen met mijn prachtige team. We zijn trots op de verwezenlijkingen. Voor mij is het plaatje rond”, vindt Vera.

“Ziektedagen opnemen wil ik niet. Ik heb mijn principes en wil niet profiteren van de maatschappij, van de sociale zekerheid”

“Vooral tijdens corona werd de band met het hele team sterker. Ik eiste veel, maar kreeg heel veel terug. De leerkrachten hadden bijna dagelijks contact met de kinderen, maakten filmpjes. Het wederzijdse vertrouwen en de dankbaarheid naar elkaar toe zijn toen veel versterkt”, prijst de directeur haar team. “In de school heb ik altijd veel belang gehecht aan de waarden en ligt de focus nog altijd in de eerste plaats op het kind. Voor mij was zeer goede kwaliteit van onderwijs en een warme school voor elk kind belangrijk. Ik wou de school ook bekender maken. Ik heb ook altijd positief meegewerkt met het stadsbestuur en veel teruggekregen.”

Grote renovatie

Een belangrijke realisatie die de Arnoldusschool te danken heeft aan haar directeur, is de grote renovatie. Zij stelde een dossier samen waardoor de school een mooie subsidie van 2.000.000 euro binnenhaalde. “We hadden natuurlijk pech dat corona wat roet in het eten gegooid heeft. Daardoor duurden de werken drie jaar. Maar het resultaat mag gezien worden. Ook de kleuterblok krijgt nog een nieuw dak en nieuwe ramen.”

Ook in de werking veranderde een en ander. “We kregen beleidsuren waardoor Fien Trybou beleidscoördinator werd en Phaedra Vanhooren zorgcoördinator. Dat is veel comfortabeler werken. We overleggen regelmatig samen en luisteren naar elkaars ideeën”, legt Vera Verlinde uit. “Maar overal wordt onze visie van groene omgeving doorgetrokken.”

Op 1 augustus sluit Vera Verlinde een mooi hoofdstuk in haar leven af. “Ik weet dat het emotioneel moeilijk zal zijn als ik de sleutel afgeef. Maar ik leef hier samen met mijn man naartoe. We hebben dit besluit samen genomen en stoppen onze beroepsactiviteiten samen. Hij gaat effectief met pensioen en ik neem verlof zonder wedde. Ziektedagen opnemen wil ik niet. Ik heb mijn principes en wil niet profiteren van de maatschappij, van de sociale zekerheid. Daardoor zal ik pas in december 2029 effectief gepensioneerd zijn.”

Muziekfestival

Zaterdag 1 juni wordt meteen het laatste schoolfeest van Vera Verlinde. “We organiseren voor de tweede keer een muziekfestival met als titel All You Need is Love and Understanding. Om 14.30 uur gaan de leerlingen van start met #like Arnoldus, om 16 uur treedt Marine V op en om 19 uur The Cave. Vanaf 16.30 uur kan de honger gestild worden aan de foodmarket waar je voor 7 euro kan smullen van frietjes met frikandel, pasta met bolognaise, pulled pork, worst, hamburger of veggie hamburger met broodje. Voor de foodmarket hebben we graag dat je op voorhand inschrijft. Dat kan via mail naar [email protected] of via de kinderen. Een toegangsticket voor het festival kost 5 euro, gratis drankje inbegrepen.”

Het muziekfestival van zaterdag 1 juni is ook de apotheose van het feestelijke jaar voor het 60-jarige bestaan van de Arnoldusschool en de opening na de renovatie.

The post Schoolfeest op 1 juni wordt laatste van directeur Vera Verlinde: “Trots op verwezenlijkingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »