Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen proces in zaak-Chovanec: alle 31 verdachten buiten vervolging gesteld

Er komt geen proces naar het overlijden van Jozef Chovanec. Alle 31 verdachten zijn buiten vervolging gesteld. Dat heeft de raadkamer in Charleroi beslist, meldt VRT NWS. De Slowaakse 38-jarige man overleed in 2018 nadat hij hardhandig was aangepakt door politiemensen in een cel op de luchthaven van Charleroi. Tegen de beslissing van de raadkamer kan nog altijd in beroep

Lees meer »

Franse opa veroordeeld voor verkrachting van kleindochter (10), meisje bracht gruwel aan het licht in brief: “Hij raakte mijn onderlichaam aan”

In Frankrijk is deze week een 73-jarige man veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar voor de verkrachting en aanranding van zijn drie kleindochters. De gruwelijke feiten kwamen in 2022 aan het licht nadat een van de kinderen, de 10-jarige Lily, een hartverscheurende brief had geschreven op school. “Hij raakte mijn onderlichaam en bovenlichaam aan”, stond daarin te lezen.

Lees meer »

Niemand zit te wachten op regionale oorlog, maar wie kan verdere escalatie in Midden-Oosten nog tegenhouden?

Nu Israël en Hezbollah elkaar steeds vaker en harder aanvallen, lijkt een uitbreiding van het conflict dat in Gaza begon bijna onvermijdelijk. Wereldleiders roepen alle partijen op tot terughoudendheid, maar dat lijkt weinig uit te halen. Kan iemand een verdere escalatie nog tegenhouden? Luistert Israël nog naar de Verenigde Staten? Of kan China een betekenisvolle rol spelen in het conflict?

Lees meer »

Elise zet sterke prestatie neer op Iron Man

Elise Farrazijn, een van de twee Meulebekenaars die zich wisten te plaatsen voor het WK Iron Man, heeft een sterke prestatie neergezet in Nice. Ze werd vijftiende in haar leeftijdscategorie en kwam algemeen zelfs als tweede Belg over de meet.
The post Elise zet sterke prestatie neer op Iron Man appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robin Ramaekers in Beiroet: “Israëlische grondaanval op Libanon lijkt elk moment te kunnen beginnen”

De Verenigde Staten hebben de positionering van Israëlische troepen waargenomen die suggereert dat een grondaanval op Libanon aanstaande is. Dat vertelde een Amerikaanse functionaris maandag aan persbureau ‘Reuters’. Een ingewijde zegt tegen ‘CBS News’ dat een inval “binnen enkele uren kan plaatsvinden”. Israël heeft formeel niet bevestigd dat er een grondoperatie aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Ook bisschop van Brugge benoemt gevoel van schaamte binnen de kerk

Ook Lode Aerts, bisschop van Brugge, heeft zaterdagochtend het gevoel van schaamte binnen de kerk benoemd. Paus Franciscus zei gisteren/vrijdag dat de Kerk om vergiffenis moet vragen voor jarenlang seksueel misbruik. “We moeten ons schamen”, klonk het bij de kerkleider.
The post Ook bisschop van Brugge benoemt gevoel van schaamte binnen de kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse katholieken enthousiast na mis met paus Franciscus: “Het was mooi, met een grote verscheidenheid aan mensen”

Het was een zalige zondag voor Antwerpse katholieken Vincent Orroi (36) en zijn partner, en Clara Swinnen (35) en haar gezin. Ze woonden de misviering in het Koning Boudewijnstadion bij, geleid door paus Franciscus. Het was alles wat ze ervan gehoopt hadden. “Het is jammer dat het voorbij is. Het applaus na zijn strenge woorden was indrukwekkend.”

Lees meer »

Het gemeenterapport van Beernem: Gescoord met nieuw zwembad, tanden stukgebeten op De Notelaar

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Beernem: Gescoord met nieuw

Lees meer »

“Ik krijg er in elk geval veel vragen over, maar wat hadden ze moeten doen?”: Lotte Kopecky reageert diplomatisch op de bevreemdende tactiek van Oranje

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?”

Lees meer »