Onbekende man dringt rusthuis binnen en randt dementerende vrouw aan: “We nemen dit heel ernstig”

Een onbekende man is afgelopen vrijdag binnengedrongen in het Gentse woonzorgcentrum Tempelhof en heeft er een dementerende bewoonster betast. Hij werd gearresteerd en moet binnenkort voor de raadkamer verschijnen.

 

Meer krantenkoppen in België

Opvallende voorstellen uit federale regeringsnota gelekt: “Het KMI splitsen? Dat zal niet voor beter weer zorgen”

Sléchts enkele uren voordat formateur Bart De Wever (N-VA) naar de koning trok, is een federale werknota gelekt met heel wat opvallende voorstellen. Eén punt springt eruit: de regionalisering van het KMI. ‘Onze wolken eerst?’ VTM-weerman David Dehenauw staat alvast niet te juichen. En ook andere partijen lopen niet over van enthousiasme. “Deze nota is waardeloos.”

Lees meer »

Mieke Sys start vastgoedkantoor op in Kortemark: “Ik was vastbesloten om mijn eigen zaak te starten”

Wie op zoek is naar een nieuw huis of een nieuwe thuis, kan daarvoor sinds kort terecht bij Crevits-Sys vastgoed op de Markt in Kortemark. Nadat ze ervaring opdeed bij een van de grootste vastgoedspelers van het land, startte Mieke Sys haar eigen vastgoedkantoor.
The post Mieke Sys start vastgoedkantoor op in Kortemark: “Ik was vastbesloten om mijn eigen

Lees meer »

125 jaar geleden overleed Guido Gezelle: Kortrijk herdenkt de dichter met gevarieerd programma

In het Gezellejaar 2024 vertalen en verbeelden hedendaagse kunstenaars de inspiratie van Guido Gezelle naar nieuw artistiek werk en belevenissen. Het Kortrijkse programma is bijzonder gevarieerd. Vanaf 19 oktober genieten bezoekers van woordkunst, expositie, performance, muziek, een verrassende installatie en een luisterwandeling.
The post 125 jaar geleden overleed Guido Gezelle: Kortrijk herdenkt de dichter met gevarieerd programma appeared first

Lees meer »

Politierechter stuurt man met levenslang rijverbod naar de gevangenis: “Je blijft maar je eigen zin doen. Ik moet denken aan de maatschappij”

De 31-jarige M.U. uit Hamme werd vrijdagochtend onmiddellijk aangehouden in de politierechtbank. De dertiger verscheen voor de 18e keer voor de politierechtbank en dat telkens voor dezelfde feiten: het rijden zonder rijbewijs en tijdens verval. De advocaat van M. probeerde de rechter nog te overtuigen zijn cliënt een allerlaatste kans te geven, maar tevergeefs. U.M. werd ter plaatse door de

Lees meer »

1-1! Openda hangt de bordjes gelijk na uitstekende eerste helft Duivels

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De Belgen beloonden zichzelf pas op slag van rust. Loïs Openda kopte zijn eerste doelpunt onder Tedesco binnen en hing de bordjes gelijk. Kolo Muani trapte de Fransen eerder op voorsprong vanop de stip. Bevestigen de Duivels in de tweede helft?

Lees meer »

Belgisch racetalent Ean Eyckmans (16) wint talentenjacht en mag debuteren in de autosport: “Een droom die uitkomt”

Met Ean Eyckmans steekt een nieuw Belgisch racetalent zijn neus aan het venster. De amper 16-jarige Eyckmans won de Richard Mille Driver Academy: een talentenjacht waarin beloftevolle jongeren uit de kartwereld zich kunnen bewijzen. Dat geeft onze landgenoot de kans om de overstap naar de Formule 4 te maken. “Belangrijk, want financieel zou dat anders niet mogelijk geweest zijn”, aldus

Lees meer »

Kind van overspelige ex krijgt tienduizenden euro’s erfenis. Peter (53) kon zijn vaderschap niet tijdig ongedaan maken

“Peter wilde niet dat het kind – dat niet het zijne was – van hem zou erven. Net als Dieter ontdekt Peter (53) dat het kind uit zijn eerste huwelijk niet zijn zoon is. Hij probeert het vaderschap ongedaan te maken, maar overlijdt vroegtijdig in november 2022. “Vandaag gaan 10.000’en euro’s naar een 20’er met wie Peter nooit contact had”,

Lees meer »

Burgemeester Karolien Damman stelt nieuw schepencollege voor

Dinsdagavond maakte Burgemeester Karolien Damman (CD&V) haar nieuwe schepencollege bekend. “Er is witte rook door de schoorsteen gekomen”, aldus een trotse burgermoeder, die straks haar tweede ambtstermijn ingaat. Habemus papam, zou men in Rome zeggen, terwijl hier in Kortemark de Latijnse spreuk Habemus Dammam misschien meer van toepassing is.
The post Burgemeester Karolien Damman stelt nieuw schepencollege voor appeared

Lees meer »