Notoir vrouwenduo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht klant: jaar cel met uitstel

Twee vrouwen uit Koekelare hebben voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel gekregen voor de ravage die ze aanrichtten in een Torhouts café. S.D. (27) en T.N. (32) deelden ook rake klappen uit. Voor een vrouwelijke klant waren de gevolgen niet min.

Op 8 september 2022 stapten S.D. (27) en T.N. (32) – toen nog een koppel – in de namiddag café De Sportwereld in Torhout binnen. Omdat ze de klanten lastigvielen, vroeg de uitbater hen om te vertrekken. Hierop begonnen de twee met allerlei spullen te gooien en gingen ze de uitbater te lijf. Een vrouwelijke klant kreeg een koffietas tegen het hoofd en liep een gapende wonde op aan het linkeroog. Ze was tien dagen werkonbekwaam.

Drankprobleem

Door hun zware drankprobleem maakten de beklaagden al een tijdje de cafés in de regio onveilig. Zo werden ze in maart vorig jaar ook al veroordeeld voor een knokpartij en vernielingen in café The Hot Shot in Koekelare. Voor het huidige proces kwam S.D. niet opdagen. Haar ex T.N. stak alle schuld op haar en vroeg tevergeefs de vrijspraak. “Mijn cliënt heeft zelf geen geweld gebruikt”, pleitte advocaat Stijn Leliaert.

Imagoschade

Aan de burgerlijke partijen moeten de beklaagden in totaal ruim 7.800 euro schadevergoeding betalen. ?Voor de uitbater van het café is dit deels ook voor de imagoschade die zijn zaak opliep. “De school was net uit en heel wat jongelui waren getuige van de feiten”, pleitte advocaat Timothy Lanssens. (AFr)

The post Notoir vrouwenduo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht klant: jaar cel met uitstel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »