Minstens twee cipiers gedood bij ontsnapping van gevangene op Franse snelweg: beelden tonen hoe overvallers hun wapen richten op voertuig

In het Franse departement Eure (Normandië) is een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Minstens twee cipiers werden doodgeschoten, drie anderen raakten zwaargewond. Persbureau AFP meldt op basis van een bron bij de politie dat bij de aanval drie cipiers zijn omgekomen. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. 

Meer krantenkoppen in België

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »