Vooruit Brugge lokt met Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge een directeur uit het vrij onderwijs naar de rode lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Vooruit Brugge pakt uit met een schooldirecteur uit het vrij onderwijs op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge motiveert haar deelname met de volgende woorden: “Als je strijdt tegen ongelijkheid en voor een positiever beeld van stielmannen en vrouwen, is er maar één partij die deze waarden belichaamt.”

Joke Knockaert is geboren en getogen in Sint-Jozef. Naar eigen zeggen was ze zich al van jongs af aan bewust van de ongelijkheid in de verschillende Brugse wijken. “Dit bewustzijn heeft mij ertoe gedreven om sociaal werk te studeren, om directeur te worden van een beroeps- en technische school en nu om mij ook politiek te engageren”, vertelt Joke Knockaert.

Dat ze voor Vooruit kiest, was voor Joke evident: “Als je kijkt naar mijn voornaamste beweegredenen, de strijd tegen ongelijkheid en het streven naar een positiever beeld van stielmannen en vrouwen, dan is er eigenlijk maar één partij die daar echt bij past. Ook de basiswaarden waar ik voor sta, vind ik allemaal terug in het DNA van Vooruit.”

Sleutel

Als directeur van het VTI in Zeebrugge gelooft Joke in de kracht van ons onderwijssysteem om sociale rechtvaardigheid te bevorderen en kansen te bieden aan kinderen en jongeren, ongeacht hun achtergrond.

“Het is mijn overtuiging dat onderwijs de sleutel is tot een meer rechtvaardige en inclusieve samenleving, waarbij ook het beroeps- en technisch onderwijs waardevolle kansen en vaardigheden biedt, zeker voor jongeren die niet per se de traditionele academische route willen volgen. Ik strijd voor gelijke erkenning en kansen, of je nu een werkbroek of stropdas draagt”, vervolgt Joke Knockaert.

Vanuit haar ervaring in de havenschool is Joke ook vertrouwd met de havengemeenschap en vindt ze de verbinding tussen onderwijs en ondernemers belangrijk. “In onze haven moeten we de kansen benutten die de haven en de marinebasis bieden door te investeren in opleidingen voor jongeren en volwassenen die nauw aansluiten bij de behoeften van de lokale industrie.”

Vrij onderwijs

Door haar dagelijkse aanwezigheid in Zeebrugge laat ook de leefbaarheid in het dorp laat haar niet onberoerd. “Veiligheid en mobiliteit zijn van vitaal belang voor de sociale en economische ontwikkeling van Zeebrugge”, aldus Joke Knockaert.

Lijsttrekker Pablo Annys reageert bijzonder opgetogen met deze atypische kandidaat: “Iedereen die Joke kent als directeur, weet dat ze niet alleen empathisch en enthousiast is, maar vooral dat ze ook ondernemend is. Dat een directeur uit het vrij onderwijs expliciet kiest voor Vooruit en zich ook out als kandidaat toont aan dat ons verhaal voor meer ambitie en durf breed gedeeld wordt.”

Gelijke kansen

“Samen met gedreven kandidaten zoals Joke wil ik in de volgende legislaturen verder bouwen aan een rechtvaardige en welvarende toekomst voor onze Stad, waarin iedereen gelijke kansen krijgt en niemand aan de zijlijn staat. Het wordt hoogtijd dat het à la carte beleid van losse projecten op korte termijn plaats ruimt voor een geïntegreerd stadstraject op lange termijn. Joke kan hieraan zeker een belangrijke bijdrage leveren”, aldus Pablo Annys.

The post Vooruit Brugge lokt met Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge een directeur uit het vrij onderwijs naar de rode lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Radiostem Dorianne Aussems uitgeschakeld in eerste VTM-avontuur ‘De verraders’: “Tv-maken smaakt naar meer”

In het echt zijn ze beste vriendinnen, maar in ‘De verraders’ stonden ze lijnrecht tegenover elkaar. Verrader Lotte Vanwezemael zag de kracht van bondgenoot Dorianne Aussems (31) en besloot, samen met medeverrader William Boeva, haar te elimineren. Een keuze die de kijkers kunnen begrijpen, want Dorianne bewees dat ze haar medespelers in korte tijd kon doorgronden. Nu dit eerste VTM-avontuur

Lees meer »

Boekhoudster stal 93.000 euro van hogeschool, maar krijgt geen straf: “Ik zal alles netjes terugbetalen”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.

Lees meer »

Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen Sturm Graz in Champions League

Club Brugge heeft woensdagavond zijn tweede opdracht in de vernieuwde Champions League tot een goed einde gebracht. Het versloeg de Oostenrijkse landskampioen Sturm Graz met 0-1 en boekt zo zijn eerste Europese punten van het seizoen. In de stand klimt Club (3 ptn) naar de 22e plaats.
The post Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen

Lees meer »

‘Ride to Unite’ zamelt recordbedrag in van 52.894 euro in de strijd tegen kinderarmoede: “Dit stemt ons enorm hoopvol”

Op 2 juli vertrokken 34 Vlaamse fietsers – gesteund door vier ploegleiders – voor een vijfdaagse fietstocht. Het vertrekpunt was de Citadel van Namen en het mythische doel was de top van de Italiaanse Passo Dello Stelvio. Met deze pittige kuitenbijter zamelde vzw Ride to Unite (RTU) opnieuw geld in voor Kinderarmoedestichting Pelicano. Zondag werd hen een cheque van maar

Lees meer »

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

Iran vuurde 200 raketten af op Israël – Netanyahu zweert wraak: “Iran heeft grote fout begaan”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Pastoor Henk Gevaert uit Moorslede op non-actief gezet

Pastoor Henk Gevaert van de Sint-Martinusparochie in Moorslede staat momenteel op non-actief. Het Bisdom Brugge zegt dat er wordt gezocht naar een nieuwe benoeming voor hem. Officieel is de pastoor al een tijdlang afwezig door ziekte.
The post Pastoor Henk Gevaert uit Moorslede op non-actief gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »