“Voor iedereen die tegen kanker vecht”: Laure en Lars uit Dadizele jongste deelnemers aan 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

Afgelopen verlengd weekend hebben duizenden mensen zich 100 procent gegeven tijdens de fietstocht voor Kom Op Tegen Kanker. Het evenement was opnieuw een succes en bracht bijna zeven miljoen euro op. Ook twee Dadizelenaars gingen tot het gaatje en mochten zich zelfs de jongste deelnemers van de rit noemen.

Laure Vermander is zestien geworden in februari en Lars Van Wuytswinkel werd enkele dagen geleden zestien jaar. Je mag pas officieel deelnemen aan de KOTK-fietstocht vanaf zestien jaar en dat hebben Laure en Lars dan ook gedaan.

Lars: “Het is de allereerste keer dat ik naar de fietstocht ben gaan kijken en er ook aan heb deelgenomen. Laure is een vriendin van de lagere school en de chiro en op een bepaald moment vroeg ze me of ik niet wilde meefietsen. En ik heb ja gezegd (lacht).”

Laure: “Mijn mama heeft twee jaar geleden meegefietst toen men dat vroeg op haar werk in AZ Delta. Na die eerste keer bedacht ze opeens dat zij, papa en een vriendengroep best ook een team deelnemers konden samenstellen. En het werd zelfs beter want er werden twee teams gevormd. Ook dit jaar zijn we met twee teams gestart en hebben we twee keer 5.500 euro of 11.000 euro bijeengebracht.”

“Ja, we zijn daar best fier op. We hebben het geld verzameld door een pannenkoekenverkoop te doen, door snoep te verkopen, door een spaghetti-avond te organiseren, door onze aperitief picon-bidon te verkopen en door de steun van enkele sponsors.”

Lars: “Ik heb meegeholpen op de spaghetti-avond, net als Laure, maar Laure heeft ook enorm veel snoepgoed verkocht in een deur-aan-deur actie.”

Sportief ingesteld

“Laure en ik hebben zondagnamiddag de slotrit mogen rijden van Oostkamp naar Mechelen. Vooraf waren we niet bang voor de afstand: 125 km is natuurlijk een heel eind maar we zaten in de groep die aan 24 km per uur moest rijden. Ik ben best wel sportief en zit op de sportschool in Kortrijk. En Laure heeft ook veel getraind.”

Laure: “Ik ben eveneens sportief ingesteld en ben voor deze rit beginnen trainen op de rollen vanaf februari en enkele weken geleden heb ik de AZ Delta Classic van 116 km gefietst. Ik heb nu de KOTK-rit met de koersfiets van mama gereden en Lars heeft de fiets van papa gebruikt (lacht).”

Papa Dieter Vermander: “We hebben nooit angst gehad voor Laure en Lars. Ik heb zondagmorgen van Mechelen naar Oostkamp gefietst en deze KOTK-rit was zo professioneel georganiseerd! Er waren begeleiders op de moto, er was een fietsreparatiewagen mee onderweg, er waren twee plaspauzes voorzien en ook een bevoorradingszone. Er reden tien groepen van tussen de 100 en 130 renners en per groep waren zelfs twee ziekenwagens voorzien. De fietsers moesten nooit stoppen voor een rood licht en hadden overal voorrang.”

Pinkcyclettes

Laure: “Waarom we hebben deelgenomen aan deze KOTK-rit? Omdat we, zoals bijna iedereen, iemand kennen in onze vrienden- en familiekring die tegen kanker vecht. En omdat iemand die heeft mee gefietst met ons team ook met kanker werd geconfronteerd. Zij heeft zelfs de naam van ons team uitgevonden, de Pinkcyclettes, én ook de kleuren van onze fietspakken gekozen: rose.”

Lars: “Ja, ik weet het, voor een jongen kan roze een beetje vreemd lijken maar ik zit daar zeker niet mee (lacht). Mijn oma heeft ook kanker gehad, is genezen en stond hier vandaag te supporteren voor ons. Voor iedereen die tegen kanker vecht, deden we dit.”

Laure: “We wilden hen tonen dat wij aan hen denken en hen steunen in hun strijd. De tocht zelf vormde geen probleem voor ons: we konden mooi ons plaatsje in het peloton behouden. En wanneer wij onderweg en bij het binnenrijden van Mechelen werden aangemoedigd door zo veel mensen, besefte ik opeens dat er ontzettend veel mensen deze organisatie een warm hart toedragen. Dat was ongelooflijk: we werden aangemoedigd door een echte mensenzee. En bij het binnenrijden van Mechelen stond iedereen te roepen en te applaudisseren, het was ongelooflijk. Na onze aankomst werden Lars en ik, als jongste deelnemers, zelfs geïnterviewd voor het grote podium. De mevrouw die ons interviewde, trok wel grote ogen toen wij haar vertelden dat wij geen ‘koersfietsen’ hebben maar met de fietsen van papa en mama hebben gereden (lacht).”

“Lars en ik zijn echt trots dat wij een onderdeel waren van dit grote geheel en dat wij ons steentje hebben kunnen bijdragen. En volgend jaar zouden we heel graag opnieuw van de partij zijn.”

The post “Voor iedereen die tegen kanker vecht”: Laure en Lars uit Dadizele jongste deelnemers aan 1.000 km voor Kom op tegen Kanker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »