Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop”

Op Moederdag worden de mama’s extra in de bloemetjes gezet. Ook voor Romy Maertens van schoonheidsinstituut Olijf Beauty Inside Out in Beitem wordt het even uitblazen. Romy en dochter Anna-Nina genieten straks allebei van een yogaweekend in Frankrijk.

Werk jij al samen met je mama in het schoonheidssalon?

Anna-Nina: “Neen, dat is eigenlijk niet echt mijn ding. Ik vind het wel chique dat mijn mama dat kan en doet maar ik doe een studentenjob in frituur Kosters aan de vroegere kerk van Beitem. Ik werk vaak op woensdagavond, vrijdagavond en zondagavond.”

Romy: “Nochtans heeft ze het in de vingers om gezichtverzorgingen te doen en kan Anna-Nina supergoed masseren.”

De maanden mei en juni zijn voor een schoonheidssalon superdruk?

Romy: “Pedro en ik zijn net terug van een vakantie in Spanje en onze batterijen zijn opnieuw opgeladen. We kunnen er weer een tijdje tegen. Met de communies en lentefeesten is het inderdaad superdruk. Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag staan bomvol geboekt. Dat is leuk natuurlijk maar je moet zelf goed uitgerust zijn om het allerbeste voor je klanten te kunnen geven.”

En met Hemelvaart opnieuw alle hens aan dek?

Romy: “Aha, net niet! Anna-Nina is net zestien geworden en van woensdag tot zondag gaan we samen op yogaweekend.”

Anna-Nina: “Ik heb lang nagedacht om een ‘sweet sixteen’ te geven maar ik heb uiteindelijk toch gekozen voor een yogaweekend. Mama en ik houden vaak yogasessies op dinsdagavond en we vinden dat allebei fijn. Nu gaat het van woensdag richting Albi in Zuid-Frankrijk voor een heus ‘yoga retreat’ voor mama en ik. Pedro gaat ook mee maar hij zal fietsen in de streek.”

Wil je later het schoonheidssalon niet overnemen?

Anna-Nina: “Neen, dat niet. Ik wil later graag architectuur of binnenhuisarchitectuur studeren en in die richting een carrière uitbouwen. Ik volg al lang tekenlessen in de SASK en op zaterdagvoormiddag ook architectuur en ik kan me daar echt in uitleven.”

Romy: “Ze heeft haar creativiteit van mij mee maar net nog dat ietsje meer (lacht).”

Waarom is je mama een supermama?

Anna-Nina: “Omdat ze altijd eerlijk is, omdat ze altijd klaar staat met goede raad en ik haar altijd kan bereiken en om raad vragen. Ik voel mij altijd 100 procent op mijn gemak bij mama. Ze zeggen soms dat moeder en dochter beste vriendinnen zijn en bij ons is dat zeker het geval.”

Waarom is je dochter een superdochter?

Romy: “Omdat ze een lieve, plichtbewuste topmeid is. Het is altijd leuk om samen een dagje weg te zijn, om samen te shoppen en ik kan zelfs ook eens een slecht moment ventileren tegenover Anna-Nina. Ze helpt me er altijd bovenop.”

“Anna-Nina neemt op een zeer volwassen manier haar leven in handen, ook al heeft ze het niet altijd gemakkelijk gehad. Ze is veel verstandiger dan ik op haar leeftijd. Anna-Nina is ook altijd vriendelijk en beleefd tegen iedereen, ik heb ongelooflijk veel geluk met zo’n dochter.”

Wat zijn de beste en de slechtste puntjes van je mama?

Anna-Nina: “Mama is zeer behulpzaam, ze springt altijd voor mij en voor heel veel mensen. Een werkpuntje is haar stressgevoeligheid. Soms kan ze erg hard uit haar dak gaan voor iets kleins, ze heeft een kort lontje. Het is een werkpuntje, inderdaad, maar ze oefent eraan (lacht).”

Wat zijn de beste en slechtste puntjes van Anna-Nina?

Romy: “Anna-Nina is zeer lief en plichtbewust en ik denk dat ze ver zal komen in het leven. Een minpuntje? Dat ze enorm met haar ogen kan draaien als ze iets moet doen dat ze niet zo leuk vindt.”

Gaan jullie nog samen op reis?

Romy: “Nu gaan we samen op yogaweekend en dat wordt een echt mama-dochter momentje. Maar anders staat er dit jaar nog geen reis gepland met ons allemaal.”

Anna-Nina: “Ik ga met Kazou op vakantie naar Kroatië deze zomer maar met de familie is er nog geen reis gepland. Maar als er een voorstel komt, ga ik onmiddellijk mee want ik reis graag.”

Hebben jullie trouwens dezelfde smaak?

Anna-Nina: “Van kledij en schoenen wel en mama kan echt wel een schoenenwinkel beginnen. Ze heeft waarschijnlijk honderd paar schoenen in de kast en op zolder! Maar er past me geen enkel paar (lacht).”

Romy: “Die passie voor schoenen heb ik van Anna-Nina’s meter Laura Lynn. We hebben een zeer goede band met elkaar. Anna-Nina is trouwens de vormmeter van Eliana, de dochter van Laura Lynn.”

Wat wensen jullie elkaar toe?

Romy: “Een gezond en gelukkig leven. En dat Anna-Nina een zelfzekere dame wordt, dat ze op hetzelfde elan verder doet zoals ze nu al bezig is.”

Anna-Nina: “Ik wens mama hetzelfde toe en hoop dat ze blijft evolueren naar een persoon die zich nergens zorgen moet om maken.”

Anna-Nina is net zestien geworden en heeft nog geen relatie. Ze studeert Natuurwetenschappen in de Vrije Middelbare School. Later wil ze graag (binnenhuis)architecte worden.

Mama Romy Maertens (45) woont met haar partner Pedro in de Beheytstraat in Beitem. Mama is zaakvoerder van schoonheidsinistituut Olijf Beauty Inside Out.

Mama Romy en dochter Anna-Nina houden graag samen yoga-sessies. Tijdens het Hemelvaartweekend zijn ze op yogaweekend in Frankrijk.

(PS)

The post Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

“Dit is heel erg wreed”: Luka Modric (38) blijft na emotionele rollercoaster in tranen achter, zien we hem nog terug in shirt van Kroatië?

Hebben we Luka Modric (38) voor het laatst in actie gezien op een groot toernooi? In één minuut ging de Kroatische kapitein tegen Italië van de hel naar de hemel. De middenvelder miste eerst een strafschop, kort nadien verschalkte hij Donnarumma tóch. Maar Modric belandde opnieuw in de hel. In minuut 98 kwam de Italianen langszij, de Kroaten zijn nu

Lees meer »

‘The Notebook’-actrice Gena Rowlands heeft nu ook in het echte leven ziekte van Alzheimer

Actrice Gena Rowlands heeft de ziekte van Alzheimer. Dat heeft haar zoon Nick Cassavetes gemeld in een interview met ‘Entertainment Weekly’. De 93-jarige actrice speelde onder meer in het romantische drama ‘The Notebook’, waarin een oude man zijn dementerende vrouw (gespeeld door Rowlands) vertelt hoe zij elkaar in het verleden hebben ontmoet en verliefd werden. De film uit 2004 werd

Lees meer »

Afvalbergen in Brusselse Brabantwijk leggen problemen met drugs en geweld bloot: “Het afval stinkt uren in de wind, maar drugs zijn het echte vuil”

In de Brabantwijk stapelt het afval zich al meer dan een week op nadat Net Brussel, het gewestelijke agentschap voor openbare netheid, had beslist om de schoonmaak voor onbepaalde duur op te schorten door herhaaldelijke agressie tegen werknemers. VRT NWS sprak met verschillende bewoners uit de wijk, zij klagen het toenemend drugsgeweld aan. "Tuurlijk moet het afval weg, maar dat

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »