Lichaam zonder ledematen gevonden in koffer onder brug in Parijs

Lugubere ontdekking in Parijs afgelopen nacht: onder de Austerlitz-brug in de Franse hoofdstad is een lichaam zonder armen en benen teruggevonden in een koffer. Brandweerlieden deden de akelige vondst nadat ze een afvalbrand hadden geblust.

 

Meer krantenkoppen in België

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Zelfcensuur of mee met de tijd? Toni Coppers wijzigt hier en daar het taalgebruik in zijn oude thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonnage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders om hun ondraaglijke verlies te verwerken”

Na de opstart van het sterrenregister in Harelbeke worden sterrenkindjes vanaf nu ook herdacht op de knuffelweide op de nieuwe natuurbegraafplaats in Harelbeke. “Voor ouders die het ondraaglijke verlies van een sterrenkindje moeten verwerken, is er vaak een diepe behoefte aan een fysieke plek om hun kindje te herdenken.”
The post Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders

Lees meer »

Vier doden en dertig gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker vier mensen om het leven gebracht en ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow

Lees meer »

Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen

Een 36-jarige Bruggeling blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de brand die in januari 2022 ontstond in zijn woning. Volgens zijn advocate is er over niks zekerheid. Maar volgens het openbaar ministerie spuit de verdediging enkel één groot rookgordijn.
The post Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen appeared first on

Lees meer »

N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar N-VA heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober helemaal rond. Met in extremis enkele verschuivingen op de tabel en een aantal bijkomende kandidaten. Ook het programma ligt intussen vast. Met als slogan ‘Thuis in Torhout’.
The post N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond appeared first on KW.be.

Lees meer »