Kortrijk Drumt te horen in Wunderbar, het officiële EK-lied voor Rode Duivels

1.500 voetbalfans werkten op zondag 5 mei in de ING Arena in Brussel mee aan het nieuwe EK-lied voor onze Rode Duivels: Wunderbar. Onder de aanwezigen 110 mensen via de drumschool van Gino Kesteloot, waaronder een 70-tal drummers van Kortrijk Drumt. “Ik ben uiteraard fier. Kortrijk Drumt stond weer paraat voor een nieuwe stunt. We kijken uit naar de clip in juni”, zegt Gino Kesteloot.

EK-lied

Wunderbar, dat is wat de supporters de Rode Duivels zullen toezingen op het EK in Duitsland. Kortrijk Drumt stond in voor het slagwerk voor het officiële EK-campagnelied. De Voetbalbond koos bewust niet voor grote artiesten, maar wel voor 1.500 voetbalfans: 100 drums, 200 gitaren, 150 zangers, 50 fluiters en nog eens 1.000 koorleden. “We werden aangesproken door de Voetbalbond om deel te nemen aan de opnames. Via Studio Brussel zijn ze tot bij ons gekomen. We liggen bij hen in het bovenste schof sinds we vorig jaar in het Sportpaleis in Antwerpen samen met Black Box Revelation Taylor Hawkins eerden, de drummer van Foo Fighters. En niet te vergeten eind 2019 de Warmste Week openden op het Nelson Mandelaplein, één van de mooiste openers ooit. We kijken ernaar uit om bij iedere goal onze clip te horen.”

LUX festival

En het blijft goed gaan voor Kortrijk Drumt. Afgelopen vrijdag om 19 uur openden 130 drummers officieel het festival LUX in Rollegem met Raymond van het Groenewoud. “We speelden onder meer Cha Cha Cha en enkele nieuwe nummers. Voor het eerst deden we dat met speciale koptelefoons – dankzij PA Stephan Bohez – om beter op elkaar afgestemd te zijn. Zo spelen we nog juister en ritmisch.”

Kortrijk Drumt speelde samen met Raymond van het Groenewoud © Kortrijk Drumt

Grootste Kortrijk Drumt-show ooit

Verder op de agenda van Kortrijk Drumt staat nog ‘Rocking Saturday’ op 6 juli op Moen Feest. “We rekenen op ruim 200 drummers en spelen er samen met Neil Cooper, de drummer van de Ierse rockband Therapy? en muzikant Chris De Brakeleer. Vervolgens gaan we op 11 juli, de Vlaamse feestdag, naar Tielt waar we voor het eerst een nieuwe medley brengen. Maar de grootste stunt moet nog komen. In 2025 bestaat Kortrijk Drumt 10 jaar en Drumsessies Gino Kesteloot 30 jaar. Ik wil meer dan 300 drummers samen krijgen om het jubileum te vieren en liefst zo’n divers mogelijke groep, want iedereen kan drummen. We gaan voor de grootste Kortrijk Drumt-show ooit!”

The post Kortrijk Drumt te horen in Wunderbar, het officiële EK-lied voor Rode Duivels is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »