Klimber Obstakel Run in Torhout: 5 km fun met in totaal 40 hindernissen

Op pinkstermaandag 20 mei organiseert OCR Houtland voor het tweede opeenvolgende jaar de Klimber Obstakel Run. De start heeft plaats aan de Bruggestraat 91, niet ver van de rotonde naar de E403-afrit.

De drijvende krachten achter het initiatief zijn Eve Dewaele (42) en Wouter Breemersch (40), het koppel dat nu nog in de Zwevezelestraat woont, maar op termijn naar de bewuste locatie in de Bruggestraat wil verhuizen.

In je eentje of samen

OCR of Obstacle Course Racing is hardlopen op een hindernissenparcours. De deelnemers dienen individueel of in team een avontuurlijk traject af te leggen, waarbij ze heel wat obstakels moeten overwinnen. Lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn van belang.

Aan de Klimber Obstakel Run op pinkstermaandag is geen competitie verbonden. Deelnemen gebeurt voor de fun. “Het is een run van ongeveer 5 km met in totaal 40 hindernissen”, legt Eve uit. “Onderweg kom je muurtjes tegen, net als zogenoemde monkeybars en eenvoudige strobalen om over te klauteren. We voorzien ook meer uitdagende obstakels voor de ervaren en geoefende sporter. Het parcours is geschikt voor zowel kinderen, jongeren als ouderen. De hindernissen kunnen in je eentje of met anderen samen overwonnen worden. Niets moet, veel kan. Je kunt het traject zowel al wandelend of al lopend afleggen. Een deel van het parcours doet het Tordale-domein aan.”

Wave om de 20 minuten

Tussen 10 en 16 uur start er om de 20 minuten een wave met deelnemers. De prijs bedraagt 19 euro voor kinderen tot 12 jaar en 26 euro voor de anderen, een goodiebag inbegrepen. Per deelnemer gaat er een euro van dat bedrag naar Tordale. Vorig jaar namen er 550 mensen aan de run deel, dus kon 550 euro aan Tordale overhandigd worden. In groep deelnemen, levert vanaf 10 personen een gratis drankkaart op. Er wordt aan iedereen ook een medaille uitgereikt. (JS)

www.klimberobstakelrun.be

The post Klimber Obstakel Run in Torhout: 5 km fun met in totaal 40 hindernissen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »

Dit is Oliver, de nieuwe vriend van ‘Temptation’ Megan: “Dit is zijn eerste relatie, maar hij is op alle vlakken perfect”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »

Julian Assange valt in armen van zijn vrouw bij aankomst in Australië: klokkenluider is vrij na deal met Amerikaans gerecht

Een Amerikaanse rechter heeft vandaag in Saipan op de Noordelijke Marianen de schuldbekentenis van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aanvaard. Door schuld te bekennen aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij eerder met de Verenigde Staten sloot. De klokkenluider is geland in Canberra, de hoofdstad van zijn

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Proclamatie van VTI Sint-Lucas in Menen valt samen met wedstrijd van de Rode Duivels, dus bouwt school de zaal om in een heus fandorp

De laatste week van het schooljaar en een beslissende match van de Duivels? Het vergde heel wat creativiteit van de scholen. Het VTI Sint-Lucas in Menen wist de situatie handig op te lossen en veranderde de zaal voor de diploma-uitreiking in een heus fandorp.
The post Proclamatie van VTI Sint-Lucas in Menen valt samen met wedstrijd van de Rode

Lees meer »

Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.
The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Lees meer »