Kennismaking met cornhole

Tijdens de meikermis zorgde cornholevereniging Lokomotiv Ooglee voor gratis speelplezier op een unieke locatie. Zo kon iedereen in de Sint-Amandskerk kennismaken met de nieuwe werpsport. Heel de middag lang kwamen heel wat inwoners een poging wagen. Vanop 8 meter probeerde men om zakjes in een gat in een bord te werpen. Wie na het werpen van 12 zakjes het meeste punten verzamelde, mocht zich kampioen van Hooglede noemen. Chiron Potié gooide 21 punten en was de winnaar bij de volwassenen. Bij de jeugd scoorde Vic Vanparys 12 punten, voldoende voor de zege. Op de foto herkennen we bovenaan Frederik Sap, voorzitter van Lokomotiv Ooglee naast winnaar Chiron Potié. Onderaan schittert Vic Vanparys met zijn trofee. (JT)

The post Kennismaking met cornhole is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is de volgorde van de triatlon wel optimaal?

Of er dinsdagochtend effectief gezwommen wordt in de Seine, is nog onzeker. Maar als het gebeurt, dan als eerste discipline. Zwemmen, fietsen, lopen: de volgorde van de triatlon lijkt onwrikbaar. Misschien wel de veiligste volgorde, maar is het ook de snelste?

Lees meer »

100 banen gaan verloren bij CNH Industrial Zedelgem

Bij de producent van landbouwmachines CNH Industrial in Zedelgem zijn sinds het begin van het jaar 100 banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website. De vraag naar landbouwmachines is gedaald. Daarom ligt ook de montageafdeling langer stil dan gewoonlijk.

Lees meer »

Flower Café voortaan in nieuw pand in stadscentrum

In de Boterstraat 25 openden Waheed Kaware (35) en Amira Abu Issa (25) Flower Café. Na een jaar in de Tempelstraat, komen ze nu in een uitgebreider pand terecht, waar ze ook hun kaart uitbreiden met verschillende Belgische en Arabische specialiteiten.
The post Flower Café voortaan in nieuw pand in stadscentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? Volgens waarnemers is ‘The Great Rotation’ ingezet, maar wat betekent dat precies? En hoe speel je er zelf op in?

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? De aandelenkoersen zijn in de ban van ‘The Great Rotation’, ofwel ‘De Grote Ommezwaai’. Maar waarover gaat het nu precies? Waarom gaan techaandelen de laatste dagen achteruit? En hoe kan je er als kleine belegger op inspelen? “Van deze aandelen kan je de komende jaren een mooi rendement verwachten, al

Lees meer »

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij vandaag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »

Jongens van Chiro Tijl trekken op bivak naar Lommel

De jongens van Chiro Tijl organiseren dit jaar hun bivak in het Limburgse Lommel. De Kerels zetten als eersten de reis naar Limburg in. Ze hebben een voorkamp om mee alles in de puntjes te verzorgen tegen dat de hele groep van leden er aan komen. Voor de oudste groepen is er dan een tiendaags
The post Jongens van

Lees meer »