Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht om partij te steunen”

Op vraag van de lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen heeft het bestuur van Open Vld Koekelare Jan Lievens en Joke Verhelst voorgedragen als kandidaten voor de nationale verkiezingen in juni 2024. Beide kandidaten komen uit een donkerblauwe familie en zijn liberalen pur sang.

Jan Lievens (37) is professioneel actief als vastgoedmakelaar en zette zijn eerste stappen in de politiek bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Toen werd hij vanop de 10de plaats verkozen tot gemeenteraadslid. In 2018 werd hij aangeduid als lijsttrekker voor Open Vld en kon hij zijn partij na 24 jaar oppositie weer in de meerderheid loodsen. Sinds 2019 is Jan schepen voor Sport, Jeugd, Kinderopvang en Lokale Economie.

“Ook bij de vorige nationale verkiezingen werd ik gevraagd om de partij te steunen, toen als kandidaat op de Vlaamse lijst. Ik vind het niet alleen een eer om gevraagd te worden, maar ik zie het ook als een plicht om de partij als lokale mandataris te steunen. Het is bovendien ook belangrijk om goede contacten te hebben in Brussel”, zegt Jan Lievens.

Joke Verhelst (43) is gekend als de uitbaatster van frituur Het Boerhof die ze binnenkort overlaat aan haar zoon en zijn partner. Ze runt ook enkele automatenshops waar ze kant-en-klare maaltijden aanbiedt. Joke heeft de politieke microbe geërfd van haar vader Frans Verhelst (erevolksvertegenwoordiger). Haar eerste politieke stappen zette ze als bestuurslid van Jong VLD Koekelare. In 2006 stelde ze zich voor de eerste maal kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Lichtervelde. Ze werd daar rechtstreeks verkozen tot OCMW-raadslid.

Precampagne

Na de opstart van haar frituur zette ze haar politieke carrière on hold, omdat ze van mening was dat horeca en politiek moeilijk te combineren viel. Vol ambitie start Joke nu haar tweede politieke carrière. “Ik zie deze verkiezingen als een precampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober waar ik kandidaat zal zijn op de lokale liberale lijst VOOR Koekelare”, vertelt Joke. Jan staat op de 9de effectieve plaats op de Kamerlijst, Joke op de 16de effectieve plaats op de Vlaamse lijst.

The post Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht om partij te steunen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Voormalig ICT’er van Brugse AZ Sint-Jan naar rechter voor hacken computers vrouwelijke collega’s

Een 42-jarige man uit Zedelgem die lange tijd als ICT’er werkte in het Brugse AZ Sint-Jan moet voor de strafrechter verschijnen, onder andere omdat hij de computers van zijn vrouwelijke collega’s hackte ‘om leuke privéfoto’s’ te kunnen stelen, wat deze krant vorige week aan het licht bracht. Dat heeft de raadkamer in Veurne vandaag beslist. De man verschijnt wellicht in

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer veroordeeld: “Je zal het moeten voelen”

Ooit opnieuw nog eens legaal met de auto rijden. Voor een 46-jarige automobilist is dat na vandaag opnieuw weer iets moeilijker geworden. Hij kreeg onder meer een rijverbod van 5 jaar. Wat spookte hij dit keer uit en wat gebeurde er vroeger al?…
The post Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer

Lees meer »

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »