Diplomatieke rel in de maak? Nieuwe president Noord-Macedonië weigert naam land correct uit te spreken

“Ik verklaar dat ik de positie van president van Macedonië in eer en geweten zal vervullen. Ik zal de Grondwet en wetten respecteren en ik zal de soevereiniteit, territoriale integriteit en onafhankelijkheid van Macedonië beschermen”, zwoer Gordana Siljanovska-Davkova zondag, bij haar inhuldiging als nieuwe president van Noord-Macedonië, zo berichten verschillende Noord-Macedonische media. De eed werd eerst voorgezegd door Jovan Mitreski, voorzitter van het parlement, maar diens tekst klonk licht anders. 

Meer krantenkoppen in België

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

“Focus op wat je wél kan, niet op de beperking”: vzw Boas leert andersvaliden al twintig jaar zwemmen, maar zoekt helpende handen

Boas, de Belgian Organisation for Adapted Swimming, bestaat twintig jaar. De vzw maakt er al twee decennia een erezaak van om mensen met een beperking of chronische aandoening de kans te geven om in alle vrijheid te (leren) zwemmen. Maar de organisatie schurkt stilaan tegen haar plafond aan, zegt oprichter en bezieler Dries Christiaens. “We hebben een wachtlijst met meer

Lees meer »

Zware aardbeving treft zuidkust van Peru

Een aardbeving met een kracht van 7 heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het departement Arequipa getroffen, aan de zuidkust van Peru. Dat hebben het geofysische instituut van het land en de Amerikaanse geologische dienst gemeld.

Lees meer »

Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden”

Met Visit Gistel heeft de stad een gloednieuw interactief toeristisch infocentrum geopend. Hoe je het ook draait of keert: voor een relatief kleine stad is dit een zeer knap project. “We willen bezoekers verleiden om nieuwe dingen te ontdekken.”
The post Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »