Neem een kijkje in het oude vredegerecht in Tienen tijdens de eerste Herbestemmingsdag

Dit weekend kan je het voormalige vredegerecht van Tienen uitzonderlijk bezoeken tijdens de eerste ‘Herbestemmingsdag’. Die dag is in het leven geroepen om historische gebouwen die een nieuwe invulling hebben gekregen in de kijker te zetten. Het oude gerechtsgebouw aan de Goossensvest werd omgebouwd tot een gezondheidscentrum. 

Meer krantenkoppen in België

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

N-VA kandidaat Frits Dhaenens fietst alle straten van Groot-Kortrijk in één keer: Goed voor 430 (!) kilometer

Naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober proberen de politieke partijen de kiezers te overtuigen op alle mogelijke manieren. Maar bijna 20 uur aan één stuk fietsen is toch niet alledaags. Frits Dhaenens (plaats 13) en lijsttrekker Axel Ronse fietsten ongeveer 430 kilometer waarbij alle straten van Kortrijk en de deelgemeenten werden aangedaan.
The post N-VA kandidaat Frits

Lees meer »

Duitse minister roept Volkswagen op om geen fabrieken te sluiten

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft het autoconcern Volkswagen vrijdag opgeroepen om geen fabrieken te sluiten in Duitsland. “De vestigingen moeten behouden blijven”, zei hij tijdens een bezoek aan de VW-fabriek in Emden, in het noordwesten van het land. De minister wil ook bekijken hoe de overheid de markt voor elektrische wagens kan ondersteunen.

Lees meer »

Bedankingsmoment voor vissers die afval op zee ruimen

Op de kaai van Zeebrugge vond een feestelijk bedankingsmoment plaats voor de Belgische vissers die meewerken aan het project ‘fishing for litter’. Via dit project, dat in 2016 van start ging, deponeren de vissers afval dat in hun netten terechtkomt niet overboord, maar verzamelen ze het in speciale ‘big bags’ die ze naar de haven
The post Bedankingsmoment voor

Lees meer »

In het hoofd van Dominique Pelicot, die voor het eerst spreekt in verkrachtingszaak: “Ik ben niet als pervert geboren, maar ben het gewórden. Door het internet”

Wie is de man die zijn vrouw 10 jaar lang liet verkrachten? In Avignon kreeg Dominique Pelicot voor het eerst zelf een stem. “Ik was een egoïst en ik heb niet nagedacht. Daar schaam ik me voor. Ik hou nog steeds van ‘mijn vrouw’”, getuigde hij urenlang. De schuld steekt hij op zijn jeugd en de verslavende lokroep van het

Lees meer »

Burgemeester Dirk De fauw grijpt in: “Musea Brugge dachten: geef geld en laat ons doen”

De Stad Brugge moet volgende zomer opnieuw een gratis festival krijgen, de Triënnale miste een blikvanger en Musea Brugge moet opletten met al te activistische projecten. Dat onthouden we na ons lijsttrekkersdebat over cultuur en evenementen bij D’s Deldycke traiteurs. De derde babbel in een reeks van zeven gesprekken aan de vooravond van de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Hoe luid de ‘Klinkende

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Suzanna en Georges

Op 11 september waren Georges De Brauwer en Suzanna Bruneel 60 jaar gehuwd. Dit diamanten huwelijksjubileum kreeg een feestelijk tintje door het bezoek van schepenen Isabelle Degezelle en Marc Claeys bij de jubilarissen thuis. Georges werd in Zwevegem geboren op 24 januari 1938 en werkte in de firma Bekaert. Suzanna werd in Bavikhove geboren op
The post Diamanten huwelijksgeluk

Lees meer »

Het opvallende godsvermogen van paus Franciscus: zelf 0 euro loon, maar wel baas van minstens 8,1 miljard

Voor het eerst sinds 1995 daalt er weer een paus neer in ons land. Vanaf donderdag 26 september verblijft Franciscus I zelfs vier dagen in België. Als paus is de 87-jarige Argentijn niet alleen leider van de Rooms-Katholieke Kerk, maar ook ‘CEO’ van het Vaticaan en staatshoofd van Vaticaanstad. Wij doken in zijn heilige zakencijfers, beginnend bij zijn loon: “Hoeveel

Lees meer »

Voor Sicilië gezonken luxejacht krijgt extra bewaking, en dat heeft alles te maken met de inhoud van de kluizen

Het luxejacht dat in augustus zonk voor de kust van Sicilië, waarbij acht mensen omkwamen, onder wie “de Britse Bill Gates” Mike Lynch, staat onder verhoogde beveiliging. De duikers die het wrak onderzoeken hebben voor extra bewaking gevraagd omdat ze vrezen dat er in de waterdichte kluizen geheime en gevoelige informatie kan zitten. Dat schrijft CNN.

Lees meer »

Buurt opgeschrikt door schietpartij, politie kan drie verdachten arresteren: “Er zat een man duidelijk gewond op de grond”

De hulpdiensten werden zaterdagavond omstreeks 23 uur opgeroepen voor een schietpartij in de Zwevegemstraat in het West-Vlaamse Otegem. Volgens een getuige zijn er enkele schoten gelost en zat er een man gewond op de straat. In Wortegem-Petegem, in Oost-Vlaanderen, kon de politie de wagen van de verdachten staande houden. Drie personen werden opgepakt.

Lees meer »

Dan toch een Vlaamse regering voor 13 oktober? “N-VA, Vooruit en CD&V willen de kiezer bewijzen dat ze krachtig kunnen besturen”

Met een akkoord over de centen hebben N-VA, Vooruit en CD&V een belangrijke basis gelegd voor een nieuwe Vlaamse regering. De ploeg van minister-president in spe Matthias Diependaele komt zo heel dichtbij. “De begroting en het budgettaire kader zijn de belangrijkste werkdocumenten van de regering”, stelt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent).

Lees meer »