BEKIJK: Noorderlicht afgelopen nacht waarneembaar in België en dat levert prachtige beelden op

Wie afgelopen nacht wakker was, heeft het noorderlicht kunnen waarnemen in ons land. Voor het eerst sinds oktober 2003 heeft een extreme geomagnetische storm de aarde bereikt. Die kan onder meer gps-signalen, stroomnetten en navigatiesystemen verstoren. Maar brengt dus ook een groene of paarse gloed mee die afgelopen nacht goed te zien was. 

Meer krantenkoppen in België

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind Getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Chinese autobouwer NIO kandidaat-overnemer voor Audi Brussels

De Chinese autobouwer NIO is een van de kandidaten om de autofabriek van Audi in Vorst over te nemen. Dat schrijft De Tijd woensdagavond op haar website op basis van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Dinsdag was nog gezegd dat er geen economisch leefbare alternatieven voor Audi waren gevonden. Het personeel wacht af.

Lees meer »