Tientallen gewonden bij botsing tussen treinen in Argentinië, vakbond: “Treinen rijden al 10 dagen zonder seinen”

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn bij een botsing tussen twee treinen een dertigtal gewonden gevallen. Twee onder hen zijn er erg aan toe, melden de ordediensten. 

Meer krantenkoppen in België

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“In de 94ste minuut neem je geen risico. ‘Makes no sense’”: De Bruyne benadrukt belang kwalificatie (en heeft nog andere reden tot feest)

“De kwalificatie is het belangrijkste.” Ondanks het missen van de groepswinst – en de fluitende fans in Stuttgart – wilde Kevin De Bruyne niet van negativiteit weten. “Als we vol voor de goal gaan en we verliezen, wat dan?” Veel gevierd werd er volgens De Bruyne niet in de kleedkamer van de Rode Duivels, al had de aanvoerder wel een

Lees meer »

Federale regering gaat asielzoekers in hotels opvangen

De federale regering gaat asielzoekers tijdelijk in vijf hotels en twee opvangcentra onderbrengen. Dat staat te lezen in een nota van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) aan de ministerraad, waarover Het Laatste Nieuws dinsdag bericht. In de hotels en opvangcentra moeten 728 vrouwen en kinderen onderdak vinden.

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »