Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.

E.H. Peter Verbeke prees Dorine voor haar inzet naar de medemens toe. Tijdens de eredienst brachten familieleden en trouwe vrienden een emotioneel eerbetoon met een pakkend afscheidswoord.

Burgemeester Marc Vanden Bussche noemde haar een vriendin met het hart op de juiste plaats. “Dorine je was een echte Oostduinkerkse volksvrouw. Vol humor, altijd goed geluimd, altijd klaar voor een vrolijke noot. In je zaak de Amadeus heb je vele mensen opgevangen en geholpen. Iedereen was welkom. Je had een luisterend oor voor iedereen. Ook in het schepencollege was je enthousiast en gedreven. Je hield ons wakker, in je gekende stijl en met veel goeie ideeën. Je richtte de vrouwelijke garnaalvissers, de Stienestekers op. Zij verliezen nu hun geestelijke moeder. Je vocht tegen je ziekte zonder het te tonen. Je klaagde nooit. We verliezen een krachtige vrouw, een optimistische sterke moeder.”

© PG

Ilse Chamon, sprak er in naam van Dorines kinderen. “Mama, we hebben alles aan jou te danken. Jij was ons kompas. Je gaf ons de juiste richting aan zonder voor te kauwen. Je was onze grootste supporter, de leider én de lijm van de familie. Jij had de gave om echt gelukkig te zijn. Elke dag opnieuw. Net omdat er zoveel liefde was, is het gemis zo groot. Dankjewel mama, dat jij jij was. Dankjewel mama, dat jij jij bent. We gaan je zo hard missen in ons leven. Maar echt weg ben je nooit.”

Stienestekers

Het was de vader van Dorine die ooit zijn beklag deed (als toenmalige ondervoorzitter van de Orde van de Paardevisser) dat zijn dochters nooit garnaalvissers zouden worden. Dus bedacht Dorine in 2009 de Stienestekers naar de traditie van Stiene en andere vissersvrouwen: zij gingen vroeger met een steeknet garnalen kruien.

© PG

Marc Sirjacobs, voorzitter van de Koninklijke Orde van de Paardevisser. “We waren net zoals iedereen geschrokken toen wij het bericht vernamen dat Dorine was overleden. Dorine was een leuke, optimistische en sterke vrouw. Wij met onze Orde mochten haar alles vragen, ze deed wat ze kon voor onze vereniging. Haar dierbare overleden vader André was, samen met zijn vrouw Mariette, vele jaren een boegbeeld in onze Orde. We wensen haar moeder Mariette veel moed en sterkte bij het groot verlies van haar dochter. Ons medeleven gaat ook uit naar onder meer haar levenspartner Lieven Louagie, die ook vele jaren bij ons in de Orde zat, haar dochter Kirke, haar zoon Darius en alle familieleden. We zullen deze prachtige vrouw nooit vergeten”, aldus een sterk aangeslagen Marc Sirjacobs.

Verkiezingen

Dorine zou tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen de kopvrouw worden van ‘De Nieuwe Lijst’ die ze samen met Yvan Vancayseele had opgericht. “Dit initiatief zullen we zeker verder zetten, al is het maar als eerbetoon aan Dorine die er zo veel voor gedaan heeft. Haar overlijden komt hard aan. Dit is een zwaar verlies, zowel op politiek als op menselijk vlak”, aldus Yvan Vancayseele.

Als teken van rouw werden op de dag van de begrafenis alle officiële vlaggen in de gemeente Koksijde halfstok gehangen. Dorines optimisme en organisatie talent maar vooral haar lach en humeur zullen nog lang bijblijven.

The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Na crisis door verslavende pijnstiller in VS: familie van bedrijf achter OxyContin krijgt geen immuniteit tegen toekomstige rechtszaken

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft zich uitgesproken tegen een schikking waarbij de Sackler-familie, bekend van het bedrijf Purdue Pharma, miljarden dollars zou betalen aan slachtoffers van de Amerikaanse opiatencrisis. In die controversiële overeenkomst stond ook dat de schikking de familie zou beschermen tegen toekomstige rechtszaken. Purdue Pharma, de producent van de verslavende pijnstiller OxyContin, kreeg nu al meer dan 3.000 rechtszaken

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »