Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster

Zelfstandig financieel tussenpersoon Jurgen Olivier duwt in oktober de kartellijst van De Brug/N-VA/Open VLD. Samen met zijn 18-jarige dochter Anna is hij kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jurgen doet dit als onafhankelijke, Anna komt op onder de vlag van N-VA.

De familie Olivier heeft altijd een bijzondere politieke interesse gehad. “Mijn vader John, moeder Rita Vanoutrive en grootvader Hendrik Olivier waren vroeger ook politiek actief”, zegt Jurgen Olivier. “De goesting kriebelt al heel lang, maar ik voel dat het nu de moment is. Ik ben 50 jaar geworden en zowel privé als professioneel is er ruimte voor extra lokaal engagement. Lang getwijfeld, alles goed overwogen, maar nu ga ik er vol voor.”

Jurgen is niet alleen een vertrouwd gezicht als bankier en verzekeringsmakelaar, ook binnen het sociaal leven heeft hij al zijn strepen meer dan verdiend. Uiteraard als huidig voorzitter van voetbalclub SV Ingelmunster, voorzitter van Cultuursmakers (vroeger VTB-VAB), secretaris van wielertoeristenclub WTC Vriendenkring (Bockor), maar ook gekend als bestuurslid of medewerker van onder andere Toneelkring Uylenspieghel en Labadoux.

“Politiek spreekt me aan”

Voorzitter Fien Debeuf: “We zijn dan ook super content dat Jurgen bij de groep aansluit. Jurgen ademt Ingelmunster. De politiek heeft mensen als hem nodig. Verstandig, oplossing gericht denkend en met de twee voeten in de realiteit. Ik ben er van overtuigd dat Jurgen snel zijn weg zal vinden.”

Ook zijn dochter Anna waagt de stap. “Ik wacht zo lang niet als mijn vader”, knipoogt ze. Anna (18) start volgend academiejaar de opleiding Rechten in Kortrijk. “Ik ben inderdaad nog heel jong, maar politiek spreekt me enorm aan. Ik ben het dan ook met de paplepel ingegeven. Het is met veel enthousiasme dat ik nu al aan het raam kom piepen. Wat ik straks leer aan de universiteit kan ik gebruiken in de politiek en omgekeerd. Blij dat de mensen van N-VA Ingelmunster me die kans willen geven.”

Jurgen en Anna wonen in de Handelsstraat, samen met mama Barbara Verstraete en broer Felix. Jurgen is Crelan-kantoorhouder en onafhankelijke verzekeringsmakelaar in onze gemeente, Anna zit momenteel in het college van Waregem om vanaf oktober te starten aan de faculteit Rechten in Kortrijk.

The post Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »