Nederlands voor anderstaligen in zomerschool

In de zomervakantie kunnen kinderen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar uit de drie Lichterveldse basisscholen, lessen volgen in de zomerschool.

“De geziene leerstof Nederlands, Frans en wiskunde van het voorbije schooljaar wordt herhaald. Dit leerinitiatief wordt mogelijk gemaakt door het gemeentebestuur, Huis van het Kind en ongeveer vijftien enthousiaste leerkrachten die op vrijwillige basis hun schouders onder dit project zetten. Nieuw in 2024 zijn de lessen Nederlands voor anderstalige kinderen en jongeren”, vertelt Ann Gunst, schepen van Zorg en Welzijn. Informatie inwinnen en (gratis) inschrijven kan bij Huis van het Kind. Alle lessen vinden plaats in Het Beverbos. Op de foto v.l.n.r. Anne-Sophie Verhelst, Kris Vandenbussche, Rania Moutaouakkel, Stijn Cornette, Ann Gunst en Herman Becue. (JW/foto Kurt)

The post Nederlands voor anderstaligen in zomerschool is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

De grote Rock Werchter-parkeergids: “Op deze plek kan je je wagen zelfs nog gratis kwijt”

Nu de parkeerterreinen in en om Werchter er verzopen bijliggen, rijst de vraag waar je in hemelsnaam kan parkeren als je volgende week naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat. “Parkeer je wagen aan het station van Aarschot, op 10 kilometer afstand”, adviseert organisator Live Nation. Maar wat zijn de andere opties? Is een gekocht parkeerticket een garantie op een

Lees meer »