Camping Balokken staat dit jaar in teken van de Galliërs: “Vraag naar bivakzone blijft”

Dit weekend vindt Camping Balokken plaats. Het gebeuren staat dit keer in het teken van de Galliërs. Er kan weer gekampeerd worden op en rond de top van het mooie recreatie eiland de Balokken. Ondertussen is er vraag naar een bivakzone.

Programma

De eerste editie van Camping Balokken vond plaats in 2012. Op vrijdag 10 mei vanaf 19 uur (met spaghetti en een uur later de Foanix Quiz) start de editie 2024. De quiz is een traditie met quizmaster Stefaan (Foane) De Meerschman. Na het ontbijt zaterdag kunnen klein en groot vanaf 10 uur knutselen met de Kelten en Romeinen, in samenwerking met de organisatoren van het Gallo Romeins Weekend Wervik.

Van 13 tot 17 uur is er een gezinshappening, waarvan een deel wordt betaald door de stad Wervik. De gezinshappening was vroeger op zondag. Er staat in de namiddag een bezoek aan het Nationaal Tabaksmuseum op het programma. Vanaf 21 uur is er een optreden van coverband U-Nick.

Zondag om 11 uur vindt een aperitiefconcert plaats met Lieven Ost en wordt een Gallisch Stoofpotje geserveerd. Info hierover vind je op de Facebookpagina Camping Balokken.

Gemeenteraadslid Nele Leroy (Team 2030) behoort tot de organisatoren van Camping Balokken en pleitte tijdens de gemeenteraad voor een bivakzone. “De Vlaming houdt van kamperen en dat zien zelfs wij in Wervik aan de verhuur- en reservatiecijfers van de trekkershutten en de camperzone op de Balokken”, klinkt het.

“Dit brengt mij naar een idee dat een aantal jaren geleden naar voor werd geschoven om een bivakzone te voorzien op de Balokken. Dit biedt een extra mogelijkheid voor de vele fietsers en wandelaars, die meerdaagse tochten doen, om een nachtje te bivakkeren op onze mooie Balokken. Denk maar aan de vele mooie Vlaanderenfietsroutes die door onze stad lopen. Over dit idee echter hoor ik helaas niets meer en ik vraag me af of het nog steeds de bedoeling is om een bivakzone of natuurbivak mogelijk te maken.”

Sanitaire ruimte

“Over het voorzien van een bivakzone deed onze toeristische dienst een onderzoek”, zegt schepen van Toerisme Geert Bossuyt (Vooruit). “Onze sanitaire ruimte voldoet niet aan extra capaciteit. Bovendien kunnen we de uitbating als toeristische dienst niet op ons nemen. We willen ons focussen op activiteiten en lopende projecten.”

“Een bivakzone vraagt niet veel infrastructuur”, reageert Nele Leroy. “Het opzet is om er één of twee nachten te verblijven. In onze provincie zijn er heel weinig bivakzones en lijkt het me toch iets om te onderzoeken.”

The post Camping Balokken staat dit jaar in teken van de Galliërs: “Vraag naar bivakzone blijft” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Bakker Bart’ uit Izegem gelooft in de slaagkansen van de nieuwe zaterdagmarkt op Krottegem en in Beveren

Zaterdag 14 september vindt de eerste markt plaats op de OLV-markt in Krottegem, een week later trekken de markkramers hun tenten achter de kerk in Beveren. Marktkramer Bart Van Eenooghe uit Izegem was nog op zoek naar een vaste zaterdagmarkt en vond die nu dus op Krottegem en in Beveren. “Een zaterdagmarkt heeft zeker kans op slagen”, zegt de ervaren

Lees meer »

Plaag van autodiefstallen in grensregio Alveringem: “Al drie auto’s gestolen in drie weken “

In de grensregio in Alveringem werden in drie weken tijd drie voertuigen gestolen. De diefstallen gebeurden telkens in de dorpen die het dichtst bij de Franse grens liggen: twee in Beveren-Aan-De-IJzer en een in Leisele. De recentste diefstal dateert van maandagochtend, toen een Volkswagen uit een garage werd gestolen. “Een van de auto’s werd intussen teruggevonden op een parking net

Lees meer »

“Ik vroeg me af waarom ik koerste. Ik had een grote burn-out”: Arnaud De Lie zit na moeilijk voorjaar weer vol zelfvertrouwen

Het moet de strafste sprint van dat jaar geweest zijn: hoe Arnaud De Lie (22) de GP Québec 2023 won – vanuit een verloren positie onweerstaanbaar naar winst. De twaalf maanden die daarop volgden, waren minder rechtlijnig. De Lie worstelde met zijn trainingen, zijn lijf en zijn zelfvertrouwen. Hij ging aan alles twijfelen. “Ik belandde een beetje in een depressie.”

Lees meer »

“Als Anderlecht nu verliest van Genk of Charleroi, vrees ik dat het ‘game over’ is voor Riemer. Hij slaat de bal mis”

Zet Club Brugge de opmars verder en koppelt Antwerp beter voetbal nu ook aan een resultaat, dan blijft Anderlecht ter plaatste trappelen. Het voetbal blijft armtierig en nu kan paars-wit ook in eigen huis niet meer winnen van Westerlo. Onze analist Marc Degryse heeft begrip voor de morrende fans: “Als Amuzu de speler is met de beste traptechniek bij Anderlecht,

Lees meer »

Vanaf 22 september hinder door werken op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van zondagavond 22 september tot zaterdag 28 september op de E40 tussen Oostduinkerke en Veurne. Daar wordt vier kilometer wegdek vernieuwd. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer in beide richtingen. Er worden ook op- en afritten afgesloten.
The post Vanaf 22 september hinder door werken op E40 tussen Oostduinkerke

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »