Zangeres Katrien Verfaillie op bezoek bij Poperingse Krak Elke: “Benieuwd hoe onze strofe in haar lied zal klinken”

De West-Vlaamse zangeres Katrien Verfaillie trekt dit jaar van dorp tot dorp, van Krak naar Krak. Elk dorp dat ze bezoek krijgt een strofe in haar lied om zo te komen tot ‘Het Langste Lied’. De Poperingse Krak Elke Lamerant nodigde Katrien uit in deelgemeente Reningelst. Op zaterdag 25 mei staat een optreden op het programma in de weide van boer Jos.

De Stavelse zangeres Katrien Verfaillie had tijdens de coronacrisis een hit te pakken met ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn’. Nu knoopt ze er het project ‘Van Krak tot Krak’ aan. In samenwerking met onze krant trekt Katrien van dorp tot dorp. “Ze speelt er dorpsconcerten en elk dorp wordt getrakteerd op een eigen strofe en zo wordt het langste lied ooit gecreëerd. We hebben Katrien uitgenodigd om in Reningelst een dorpsconcert te geven. Krak Elke fungeert als dorpsbode. We nemen het voortouw om alles te organiseren”, legt Marleen Doom, mama van Krak Elke Lamerant uit.

Het gezin woont in de Baljuwstraat in Reningelst. Elke gaat door het leven met een mentale beperking, maar dat houdt haar niet tegen om zich in te zetten bij verschillende verenigingen en haar dorp. In 2022 werd ze de Krak van Poperinge. “Regelmatig wordt Elke er nog aan herinnerd dat ze dé Krak was. Ze heeft er enorm van genoten dat ze Krak was en ook de huldiging betekende veel voor haar. Dat pakken ze haar alleszins niet meer af.”

Concert

“We hadden al contact met Katrien over het concert, wat er leeft in ons dorp… Op zaterdag 25 mei komt Katrien langs en speelt ze een concert in de Weij van boer Jos. Ze speelt natuurlijk haar nummer over de dorpen waarin er ook een strofe over Reningelst zal gaan. We zijn alvast zeer benieuwd hoe onze strofe in haar lied zal klinken”, zegt Marleen.

“We zijn heel blij dat boer Jos en Moniek de Weij willen openstellen voor dit dorpsconcert. Laat ons hopen dat het een fijne dag zal worden met mooi weer en dat we veel mensen mogen verwelkomen. We voorzien kinderanimatie, een hapje en een drankje. Na het optreden van Katrien zorgen de zingende zussen Mieke en Trees nog voor ambiance.” Het concert vindt plaats op de Weij van boer Jos en Moniek. De poort aan Disbos gaat open om 15 uur en Katrien haar optreden start om 15.30 uur. Inkom bedraagt 5 euro.

The post Zangeres Katrien Verfaillie op bezoek bij Poperingse Krak Elke: “Benieuwd hoe onze strofe in haar lied zal klinken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is eigenlijk ook maar een gewone mens”

Rob Merchie (36) uit Otegem begint dit weekend aan zijn derde Ronde van Frankrijk als verzorger bij Soudal-Quick-Step, de ploeg van Remco Evenepoel. “Als personeel zo’n evenement van dichtbij mogen meemaken, dat is heel speciaal”, vertelt de ex-jeugdwielrenner van KSV Deerlijk.
The post Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is

Lees meer »

Reuzenslang Ronaldo bevallen van 14 kleintjes, en dat is heel straf: “Al negen jaar geen contact met andere slangen”

Een reuzenslang die negen jaar geleden na onderzoek door een Britse dierenarts tot “mannetje” werd verklaard, heeft ophef veroorzaakt op een Engelse universiteit. Niet alleen blijkt de nog levende boa constrictor van de City of Portsmouth College een vrouwtje; Ronaldo is ook moeder geworden van veertien jonkies. De slang had de voorbije negen jaar geen enkel contact met andere slangen.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »