1 maand na faillissement Van Hool: al 300 werknemers opnieuw aan de slag

Exact een maand nadat busbouwer Van Hool in Koningshooikt failliet ging, hebben al 300 ex-werknemers een nieuwe job gevonden. Bij het faillissement verloren in totaal 2.400 mensen hun baan. 

Meer krantenkoppen in België

Auto volledig uitgebrand na ongeval in Torhout

Zaterdagmorgen even voor 06 uur gebeurde op de Roeselaarseweg in Torhout een zwaar ongeval. Een bestuurder die richting Torhout reed, reed op het rechte stuk weg een vluchtheuvel aan. De klap was niet min.
The post Auto volledig uitgebrand na ongeval in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse buitenlandminister voor het eerst in 2 jaar naar EU-overleg

Voor het eerst in twee jaar is maandag de Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Lammy, aanwezig bij de Raad Buitenlandse Zaken in Europa. EU-buitenlandministers vergaderen daarin onder meer over de situatie in het Midden-Oosten en de oorlog in Oekraïne, zo meldt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

Lees meer »

Vlaamse hogescholen groeien dit academiejaar met 6 procent, maar: “Structurele onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar”

Aan de Vlaamse hogescholen studeren dit academiejaar bijna 157.500 studenten, een stijging met 6 procent ten opzichte vorig jaar. In absolute cijfers krijgen de hogescholen er dit jaar 9.000 studenten bij. “Goed nieuws voor de arbeidsmarkt, maar de huidige onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar voor de hogescholen”, stelt de Vlaamse Hogescholenraad vandaag in een persbericht.

Lees meer »

Le Pen bijt van zich af in proces rond verduistering van Europees geld: “Niet het gevoel dat ik maar de minste overtreding heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

Dieter Coene opent eigen grill- en fonduezaak

Liefhebbers van grill en fondue kunnen voortaan terecht in Dieter’s Eethuis in de Oostendelaan. “Middelkerke telt heel wat smaakvolle restaurants, een typische grill of fonduehuis is er niet meteen. Gezien we gek zijn van grillades en fonduestellen was mijn keuze vlug gemaakt”, aldus chef Dieter Coene (24).
The post Dieter Coene opent eigen grill- en fonduezaak appeared first on

Lees meer »

Hét moment in de finale dat Mike De Decker op weg zette naar de strafste zege (en vetste cheque) in z’n carrière

Z’n eerste major-zege, een cheque 143.000 euro en een flinke sprong op de PDC-Order of Merit. Mike De Decker (28) beleefde een droomavond in Leicester, maar toch zag het er in de finale éven benard uit. Wereldkampioen Luke Humphries was volledig onder stoom en kwam terug tot 4-4, maar toch kon De Decker het momentum nog breken. Dankzij één topmoment.

Lees meer »

Grootschalige rampoefening in Kinepolis Kortrijk op dinsdag 15 oktober

Op dinsdag 15 oktober vindt een grootschalige rampoefening plaats in Kinepolis Kortrijk. Het incident start omstreeks 11.30 uur en duurt tot 13.30 uur. De rampoefening werd voorbereid door de stad en verloopt in samenwerking met Kinepolis, Politiezone VLAS, Hulpverleningszone Fluvia, az groeninge en het Rode Kruis. Er nemen ook verschillende figuranten deel aan de oefening.
The post Grootschalige rampoefening

Lees meer »

Ardèche en andere Franse regio’s geteisterd door “ongeziene” regenval, tot ruim 600 millimeter regen in 48 uur

Het zuiden van Frankrijk is getroffen door bijzonder zware regenval. In bepaalde delen van de Ardèche viel meer dan 600 millimeter regen in 48 uur tijd. Ter vergelijking: in Ukkel valt er op een volledig jaar gemiddeld ruim 800 millimeter. "Nog nooit meegemaakt sinds mensenheugenis", zegt de Franse minister van Ecologische Transitie Agnès Pannier-Runacher.

Lees meer »