“Een verborgen juweel aan de Belgische kust”: The Sunday Times lovend over Oostende

Zo’n 1 miljoen Britten sloegen vorig weekend hun krant open en zagen een publicatie van een lovende stadsgids in The Sunday Times over Oostende. Hier werden de charme en attracties van Oostende uitgebreid belicht. Het artikel, getiteld “48 hours in Ostend”, gepubliceerd op The Times en verschenen in The Sunday Times, prijst de rijke geschiedenis, culturele diversiteit en levendige sfeer van Oostende.

Met een focus op de unieke architectuur, bruisende kunstscene en de culinaire hoogstandjes van de stad, belicht het artikel de vele redenen waarom Oostende een must-visit bestemming is aan de Belgische kust. Er is een verwijzing naar de Vistrap, James Ensor, Marvin Gaye, Fort Napoleon, The Crystal Ship en ook enkele verwijzingen naar restaurants, hotels en bars.

“We zijn ontzettend trots dat Oostende de aandacht heeft getrokken van The Times en dat ze onze stad erkennen als een bestemming die het ontdekken waard is”, zegt burgemeester Bart Tommelein. “Oostende heeft zoveel te bieden, van onze prachtige stranden tot onze levendige culturele scene en uitstekende gastronomie. We zijn verheugd dat meer mensen opgeroepen worden om onze stad te ervaren en om te genieten van alles wat het te bieden heeft.”

Journalisten en influencers

Toerisme Oostende vzw nodigt journalisten en influencers uit om de stad te komen ervaren en de verborgen pareltjes te ontdekken die in de stad te vinden zijn. Voor de internationale persreis, zoals deze van The Times, werd samengewerkt met Toerisme Vlaanderen. De oplage van de krant in combinatie met het online artikel zal er voor zorgen dat meer dan 1 miljoen Engelstaligen de leuke nieuwigheden ontdekken.

Peter Craeymeersch, algemeen directeur Toerisme Oostende vzw: “We kijken er telkens naar uit om journalisten en influencers te verwelkomen in Oostende en hen de kans te geven om de unieke charmes van onze stad te ervaren. We werken hier per profiel een uniek programma uit en kunnen zo een mix van gevestigde waarden en nieuwe zaken aanreiken. We zijn ervan overtuigd dat dit helpt om de stad echt te begrijpen en om de naamsbekendheid van Oostende als een topbestemming aan de Belgische kust verder uit te bouwen.”

Het volledige artikel. © The Sunday Times

The post “Een verborgen juweel aan de Belgische kust”: The Sunday Times lovend over Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EU-top zet licht op groen voor Europese topjobs: Von der Leyen nu ook officieel voorgedragen als nieuwe commissievoorzitter

Ursula von der Leyen is voorgedragen om zichzelf op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie. Er was al eerder deze week een politiek akkoord over, maar nu heeft ook de Europese top van staatshoofden en regeringsleiders het licht op groen gezet. Al moet ze ook nog steun vinden in het Europees Parlement. Tegelijk is de Portugees Antonio Costa

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »