“Traag beleven is de boodschap die het festival wil uitdragen”: Early bird tickets beschikbaar voor Kunstenfestival Watou

De nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou, ‘Landscape of the Imagination’, vindt plaats van 6 juli tot en met 1 september. De ticketverkoop van het Kunstenfestival Watou 2024 is ondertussen van start gegaan en vroege boekers kunnen in mei en juni een ticket bemachtigen voor slechts 18 euro.

Kunstenaars en dichters tonen deze editie van Kunstenfestival Watou de kracht van verbeelding. “Ze gaan in dialoog met elkaar en met bijzondere plekken in en rond het dorp en kasteel De Lovie. Koen Vanmechelen, Michaël Vandebril en James Putnam treden op als curator. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie met de fietsroute Zwemlessen voor later of beluister de poëziepodcast Huis van de dichter. Watou Live brengt een hele zomer lang boeiende performances en concerten”, zo klinkt het bij de organisatie van Kunstenfestival Watou.

De ticketverkoop van het Kunstenfestival Watou 2024 ging ondertussen al van start. “Vroege boekers kunnen in mei en juni een ticket bemachtigen voor slechts 18 euro. De vroegboekkorting is geldig tot en met 30 juni. Vanaf juli betaal je voor hetzelfde ticket 20 euro.

“Met je festivalticket geniet je van een hele zomer vol kunst en poëzie. Je kan elke locatie één keer bezoeken, maar je ticket blijft gedurende de hele zomer geldig. Neem dus gerust de tijd om in alle rust de locaties te ontdekken. Als kers op de taart biedt het ticket gratis toegang tot alle Watou Live optredens.” Meer info over groepsbezoeken met gids en de verschillende (reductie-)tarieven vind je online terug.

Boek een arrangement

“Wie volop wil genieten van kunst, poëzie, en de prachtige omgeving van Poperinge en de Westhoek, kan zijn bezoek spreiden over enkele dagen. Traag beleven is immers de boodschap die het festival wil uitdragen”, klinkt het. “Boek een logiesarrangement via Toerisme Poperinge en krijg een warme ontvangst in de vorm van een exclusief welkomstpakket ter waarde van 80 euro. Dit pakket bevat niet alleen jouw toegangsticket tot het festival, maar ook een goedgevulde goodiebag met een bezoekersgids, tickets voor het Hopmuseum, een boekje met voordeelbonnen, een heerlijk streekproduct en een speciaal gebrouwen festivalbier.”

Open call tot 31 mei

“Ook dit jaar werd een open call gelanceerd. De oproep richt zich ditmaal niet tot individuele kunstenaars, maar tot collectieven en tijdelijke collabs die de volgende editie van het Kunstenfestival mee willen vorm geven. Het thema van de open call, ‘The Smell of Grass is Changing’, staat voor de aanpassing, transformatie en vernieuwing die we zoeken in de kunsten, en nodigt uit tot reflectie over onze veranderende wereld en de impact daarvan op ons creatieve proces en onze interacties. De inschrijvingen lopen ondertussen vlot binnen.” Geïnteresseerde collectieven en collabs kunnen zich nog tot 31 mei via de website registreren.

The post “Traag beleven is de boodschap die het festival wil uitdragen”: Early bird tickets beschikbaar voor Kunstenfestival Watou is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »