Europese socialisten sluiten samenwerking met fractie rond Meloni uit

Ursula von der Leyen is bereid samen te werken met de Europese Conservatieven en Hervormers, waartoe ook de partij van Giorgia Meloni behoort. De Europese socialisten vragen dat ze daarop terugkomt.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »