Bosbranden of niet, als de prijs maar meevalt en de zon schijnt: de populairste vakantiebestemmingen voor Belgen

Vorig jaar was het in grote delen van Zuid-Europa nog puffen en zweten door loodzware hittegolven, felle bosbranden en extreme droogte. Heel wat miserie voor lokale bewoners én toeristen, al lijkt dat de Belg nu toch niet tegenhouden. Na zeven maanden regen in eigen huis, kiezen we deze zomer massaal voor zonnige zekerheid. En ja, ook de prijs speelt een rol.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan”

Het speelbos, tussen Leie en Vlasstraat in Sint-Baafs-Vijve, beschikt dankzij de gemeente en de provincie over nieuwe speelelementen en zitbanken. Ook de bomen zijn intussen flink gegroeid. Hoog tijd dus om het geheel officieel te openen.
The post Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Dirk en Brigitte vieren 50ste verjaardag van brasserie Sunbeach: “Een van de oudste zaken in Nieuwpoort met zeezicht”

Op 13 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat Dirks ouders horecazaak Sunbeach op de Zeedijk in Nieuwpoort hebben geopend. Dirk Van Driessche (64) en Brigitte Beheydt (62) zijn nu aan hun veertigste seizoen bezig in de nog steeds goeddraaiende brasserie. Het geheim? Klanten zijn verlekkerd op onze mosselbereiding met look en room en de verse garnaalkroketten. En

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »