“No big deal, maar toch teleurstelling”: Filou HBC Izegem terug naar eerste nationale

De Heren van Filou HBC Izegem moesten op zaterdag 4 mei de verplaatsing maken naar Hasselt voor de laatste speeldag tegen Hubo Handbal. De Izegemnaren moesten die wedstrijd winnen of gelijkspelen om het behoud te verzekeren op het hoogste niveau.

Op de allerlaatste speeldag telden de Izegemnaren 1 punt en Hubo Handbal 0 punten. Het rechtstreekse duel was dus allesbepalend voor de degradatie of het behoud van beide ploegen. Bij winst of gelijkspel kon Filou HBC Izegem ook volgend jaar in de BeNe-League aantreden. Bij verlies betekende dat dat Izegem na één jaar op het hoogste niveau terug naar eerste nationale zou moeten. Het werd 29-26 voor Hubo Handbal.

“De ontgoocheling is best wel groot natuurlijk, want eigenlijk horen we hier gewoon te spelen op dit niveau”, vertelt keeper Arne Schonkeren na de wedstrijd. “Maar vandaag hebben we het wel laten liggen in de eerste helft met heel wat nervositeit en balverlies. De tweede helft was wel goed.”

“We hebben ons best gedaan en ik kan er mee leven. We hebben het beste van onszelf getoond. No big deal, maar toch is er teleurstelling.”

“Er waren kansen voor ons, maar vandaag was Hubo duidelijk de betere en dat moet ik hen geven. Bovendien zouden we met zijn allen in het begin van het seizoen gezegd hebben dat het moeilijk zou worden om dit jaar in de BeNe-League aan te blijven met Filou HBC Izegem.”

Niet onze plaats

Door het verlies komt Izegem volgend seizoen opnieuw in eerste nationale uit. “Er worden sowieso versterkingen gezocht voor volgend seizoen met de bedoeling om terug naar Beneliga te bouwen, sowieso binnen de regio en misschien ook erbuiten. Voor zo ver we nu weten, stopt enkel Rune Delbecque.”

“We zijn het verplicht om volgend jaar die titel te pakken in eerste nationale. Daar hebben we de ploeg voor en ik denk dat we vorig jaar wel aangetoond hebben dat we niet thuis horen in eerste nationale. Al wordt het toch moeilijk aangezien er nog ploegen met ambitie zijn”, besluit Arne. (RV)

The post “No big deal, maar toch teleurstelling”: Filou HBC Izegem terug naar eerste nationale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

Ook Zaventemse ondernemer wil voorzitter Open Vld worden: “We moeten eerst wat meer aan onszelf denken en onze welvaart heropbouwen”

Hij is onder andere voor minder Europese inmenging, tegen “hangmattoerisme en gediplomeerde doppers” en vindt dat de maatschappij het koningshuis niet integraal moet onderhouden. Na parlementslid Maurits Vande Reyde en Tineke Van hooland wil ook ondernemer Bruno Vermeeren uit Zaventem een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Alleen zit hij als niet-lid nog met enkele praktische probleempjes: “Ik

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »