Oostkamp organiseert vanaf maandag nieuwe lenteactie rond lokaal winkelen

Op maandag 6 mei start de nieuwe lenteactie in het centrum van Oostkamp, om mensen te motiveren om in Oostkamp-centrum hun aankopen te blijven doen tijdens de werken aan het kruispunt Kortrijksestraat en de Schooldreef.

Tijdens de werken op het kruispunt van de Kortrijksestraat en de Schooldreef blijven alle handels zaken te voet bereikbaar. Het vraagt een kleine inspanning van de klanten, maar de komende twee maanden wil de gemeente Oostkamp samen met Shopping Oostkamp en Unizo de winkelende mensen belonen met de spaaractie Tof da je ier ziet. Tussen 6 mei en 30 juni kun je stickers verzamelen bij de deelnemende handels- en horecazaken in het centrum van Oostkamp, naargelang je aankoopbedrag. Daarmee wil de gemeente de handelaars ondersteunen in de laatste fase van de ingrijpende wegeniswerken in het centrum van Oostkamp.

Lokaal shoppen

“Deze spaaractie onderstreept het belang van lokaal shoppen. Wat het winkelen in Oostkamp zo aangenaam maakt, is de diversiteit van het aanbod en de warme ontvangst die de klanten overal krijgen. Gratis parkeren en een glimlach zijn standaard inbegrepen, naast een scala aan culinaire hoogstandjes die de smaakpapillen verwennen. Nu zal lokaal winkelen ook beloond worden met de spaaractie”, zegt Fabienne Valcke, verantwoordelijk voor lokale economie.

“Tot 30 juni worden bij de deelnemende handels- en horecazaken spaarkaarten en stickers uitgedeeld naargelang het gespendeerde bedrag. Men krijgt één sticker voor dagelijkse aankopen vanaf 5 euro, twee stickers voor periodieke aankopen vanaf 20 euro en drie stickers voor uitzonderlijke aankopen vanaf 100 euro. De spaarkaarten kunnen gedeponeerd worden in de wedstrijddozen bij de handelaars. In totaal zijn er 3.500 euro aan prijzen te verdienen: een hoofdprijs van 500 euro, tien bonnen van elk 100 euro en dertig bonnen van elk 50 euro. De winnaars worden in juli uitgeloot.”

The post Oostkamp organiseert vanaf maandag nieuwe lenteactie rond lokaal winkelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elton John in tranen na zien van eigen documentaire ‘Never Too Late’: “Ik wil dat iedereen me herdenkt als een geweldige vader”

In de nieuwe documentaire ‘Elton John: Never Too Late’ vertellen de makers het verhaal van de iconische zanger Elton John (77). Het belicht niet alleen de successen van zijn muzikale carrière, maar geeft ook een inkijk in zijn persoonlijke leven. Wanneer hij de documentaire zelf ziet op het filmfestival in Toronto, raakt hij ontroerd. “Ik wil dat er op mijn

Lees meer »

Petra De Sutter praat bij Groen over haar boek

Politica Petra De Sutter komt op uitnodiging van Groen Torhout-Zedelgem-Oostkamp (foto) praten over haar boek Wie redt de toekomst? Dat gebeurt op dinsdag 10 september om 20 uur in het dienstencentrum Veltershof in de Koning Albertstraat 11 in Veldegem. De deuren gaan open om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 4 euro, maar Groen-leden komen er
The post Petra De

Lees meer »

Slechtziende marathonloper Martin Clobert en zijn begeleiders over hun onbreekbare band: “Zij zijn mijn ogen, in en buiten de race”

De bijna blinde Martin Clobert (31) heeft vandaag, op de slotdag van de Paralympische Spelen, twee paar extra ogen. Zijn onmisbare gidsen Valentin Poncelet en Sébastien Thirion zullen naast hem het parcours van de marathon afwerken. Wat is hun rol, hoe zijn ze aangelijnd en krijgen ook zij een medaille als Clobert er één wint? “Tijdens de wedstrijden is het

Lees meer »

“Ons leven stond voorbije zes jaar in teken van Spartathlon”: Tim Meiresonne (43) loopt loodzware race van 246 km in Griekenland

Tim Meiresonne neemt eind september deel aan de Spartathlon, een loodzware looprace tussen Athene en Sparta van liefst 246 km. Na zes jaar trainen, zou dit de bekroning op de sportieve carrière zijn van de atleet die zowel in Aartrijke als in London woont. “Ik liep al ultramarathons van 160 km. Bij de Spartathlon komen daar nog eens twee marathons

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie

Met de geboorte van Anne-Sophie ontstond een viergeslacht in Marke. Dat bestaat uit Anne-Sophie Veys, mama Julie Vandewinckele (31), grootmoeder Catherine Hervent (61) en overgrootmoeder Elisa Ingels (94). (MC)
The post Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert

Op zondag 1 september vierden Etien Titeca (85) en Jenny Brouckaert (80) hun diamanten bruiloft. Samen met hun familie kwamen ze vieren in PUUR in Klerken.
The post Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert appeared first on KW.be.

Lees meer »