Happy Handmadebeurs krijgt dan toch tiende editie: “Héél onverwachte wending”

De fans van de Happy Handmadebeurs, dit jaar voor de negende keer georganiseerd, mogen op hun beide oren slapen. De beurs is namelijk gered. Initiatiefneemster Lien Haemers wordt opgevolgd door haar man Wim, die samen met enkele anderen de organisatie in handen neemt. Er is zelfs al een datum bekend voor de tiende editie volgend jaar: 10 mei 2025.

In tegenstelling tot de voorgaande acht edities vond de beurs dit jaar plaats in zaal Kubox, omdat Hoeve Vandewalle te klein was geworden. Bijna 500 bezoekers bezochten de Happy Handmadebeurs, waar 44 standhouders hun producten etaleerden. Daarnaast konden bezoekers zich verdiepen in zes workshops die gedurende de beurs plaatsvonden.

10 mei 2025

Enkele weken geleden geraakte bekend dat er donkere onweerswolken boven de Happy Handmadebeurs hingen, aangezien initiatiefneemster Lien Haemers na negen edities besloot de stekker eruit te trekken wegens tijdsgebrek. Ze vond geen opvolging.

Maar tijdens de beurs viel er verrassend nieuws te rapen: op het laatste moment diende zich toch een opvolger aan voor haar functie als hoofdorganisator. “Wat enkele weken terug nog onmogelijk leek, heeft plotseling een onverwachte wending genomen”, vertelt een opgeluchte Lien, die al negen jaar haar hart en ziel in het evenement steekt. “Zondagochtend, toen we de beurs klaarzetten, dacht ik nog dat dit de laatste editie zou zijn, maar zondagavond stond de nieuwe datum al vast. Met trots kan ik dan ook zeggen dat de beurs volgend jaar op 10 mei een vervolg krijgt. Mijn man Wim neemt de fakkel van mij over, samen met enkele anderen die hem zullen ondersteunen.”

Nieuwe locatie

“De nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden dan de voorgaande, waardoor ook meer standhouders een plek kunnen krijgen op de beurs. Aan een gebrek aan interesse van zowel standhouders als bezoekers zal het alvast niet liggen, gezien we elk jaar opnieuw standhouders moeten weigeren wegens plaatsgebrek.”

Zodra het goede nieuws bekend werd dat er volgend jaar een nieuwe editie komt van de Happy Handmadebeurs, boden de eerste standhouders zich al spontaan aan om een plekje te reserveren voor de tiende editie van de beurs. Ook het idee achter de Happy Handmadebeurs blijft behouden: een platform voor creatievelingen om hun werk te tonen en te verkopen. Vlak voor Moederdag kunnen geïnteresseerden originele en met liefde gemaakte geschenken sprokkelen.

The post Happy Handmadebeurs krijgt dan toch tiende editie: “Héél onverwachte wending” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Elk jaar 200 boetes voor mensen die kijkfiles vormen: “Na mijn ongeval zag ik mensen filmen, dat is echt ranzig”

Elk jaar krijgen gemiddeld 200 mensen een boete voor ‘abnormaal traag rijden’ in het verkeer, 600 boetes worden uitgeschreven voor ‘gevaarlijk rijgedrag’. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie over de kijkfiles in ons land. Radio2-presentator Xavier Taveirne was enkele jaren geleden betrokken bij een verkeersongeval: "Toen ik uit de auto stapte, zag ik overal mensen stilstaan om te

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »