Gemeente Oostkamp lanceert Mijn Oostkamp-app

Ook de gemeente Oostkamp heeft voortaan een eigen app: Mijn Oostkamp. De app geeft inwoners een nieuwe toegangspoort tot de bestaande dienstverlening van de gemeente en andere overheidsinstanties. Met de app regel je eenvoudig heel wat overheidszaken online.

De app is gebouwd op de Mijn Burgerprofiel-app van Vlaanderen en is afgestemd op de dienstverlening van Oostkamp. Vlaanderen blijft investeren in de ontwikkeling van de Mijn Burgerprofiel-app en ook Oostkamp houdt de vinger aan de pols voor extra mogelijkheden, waardoor de dienstverlening van de Mijn Oostkamp-app nog verder uitgebreid zal worden.

De Vlaamse overheid werkte al langer aan een online platform om alle burgerzaken met de overheid op te volgen en te regelen: Mijn Burgerprofiel. Het platform is beschikbaar als website en als app. Een lokaal bestuur kan deze app op maat uitbouwen en koppelingen leggen met eigen bestaande digitale dienstverlening. Dit is wat Oostkamp deed. Daardoor biedt de Mijn Oostkamp-app voor de gebruiker een mooie integratie en combinatie van de digitale dienstverlening van verschillende overheden.

Ook met de vernieuwing van de gemeentelijke website eind 2023 zette de gemeente Oostkamp hiervoor al een stap. De website werd zo ontwikkeld dat je op smartphone een appgevoel hebt. Je kunt de site ook als icoontje toevoegen op het startscherm van je smartphone. De gemeentelijke website www.oostkamp.be blijft de beste bron voor informatie over de gemeentelijke dienstverlening. De Mijn Oostkamp-app is vooral gericht op online dienstverlening zelf.

Toekomstgericht

Volgens de digimeter beschikt meer dan 90 procent van de Vlamingen inmiddels over een smartphone. De Vlaming beschouwt de smartphone als het meest onmisbare toestel voor persoonlijk gebruik. Men heeft daarnaast een uitgesproken voorkeur voor het gebruik van apps ten opzichte van mobiele websites.

“De weg die Oostkamp voor de Mijn Oostkamp-app insloeg is duurzaam en toekomstgericht. Vlaanderen blijft verder investeren in nieuwe koppelingen met Vlaamse en Federale overheidstoepassingen. En als lokaal bestuur blijven we ook de kaart trekken van koppelingen met de app bij vernieuwingen van eigen software”, aldus burgemeester Jan de Keyser. De nieuwe Oostkamp-app is beschikbaar in de App Store van Apple en op Google Play.

The post Gemeente Oostkamp lanceert Mijn Oostkamp-app is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Muziekfestival Rocktopus in Gistel steunt lokale jeugd

Op zaterdag 29 juni vindt op het einde van de Zomerloosstraat, voorbij sportcomplex Ghistelehof, de negende editie van muziekfestival Rocktopus plaats. Begin juli volgen op dezelfde locatie nog een comedyavond, chirobarbecue en springkastelenfestival.
The post Muziekfestival Rocktopus in Gistel steunt lokale jeugd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Werk van Peter Delva haalt Ensortentoonstelling: “Dit is de kers op de taart”

Peter Delva, artiest met balpen en papier, ontwierp een portret van James Ensor. Hij stuurde het in voor de grote tentoonstelling rond de Oostendse kunstenaar in het museum KBR. “Iedereen kon stemmen op de 2.949 inzendingen. Er konden slechts 60 werken bij de volwassenen en tien bij de kinderen geselecteerd worden. En tot mijn grote vreugde ben ik erbij”, is

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »

Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan, in Wenduine. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.
The post Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Lees meer »

Celine Vandycke (27) neemt afscheid van sociale kruidenier in Oudenburg: “Ik laat deze plek met klein hartje achter”

Donderdag 20 juni was de laatste werkdag van Celine Vandycke als coördinator van de sociale kruidenier Thope en maatschappelijk assistent bij het OCMW. Ze startte samen met diensthoofd Sabine Jacobs en Jos Desmeth van Sint-Vincentius in 2021 het nieuwe project Thope op. Dat kwam er in de plaats van de voedselbedeling.
The post Celine Vandycke (27) neemt afscheid van

Lees meer »

Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie

De uitbater van het voormalige clandestiene bordeel Villa Relaxia in de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries bij Brugge is ook in beroep veroordeeld tot een jaar cel voor prostitutiemisdrijven ten aanzien van dertien slachtoffers.
The post Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie appeared first on KW.be.

Lees meer »