Chiro Jefri viert 60ste verjaardag met driedaagse

Chiro Jefri, dat 130 leden telt, mocht zestig kaarsjes uitblazen. Dit werd gevierd met een driedaags feest, met onder andere een officiële ontvangst, eucharistieviering, barbecue en fuif.

Op vrijdagavond werd de huidige en oud-leiding ontvangen in het gemeentehuis. Burgemeester Kurt Windels verwelkomde kort de talrijke aanwezigen, waarna jeugdschepen Trui Lambrecht in Chiro Jefri-tenue zei: “Ik zie hier één trotse familie staan. Het valt op dat de appel ook niet ver van de boom valt. Ik zie hier ouders, samen met zoon of dochter. Zoals schepen Martine en Fien, allebei hoofdleidster geweest bij de Chiro. Eén familie die echter alle records breekt, is dat van opticien/juwelier Jacques Dumoulin. Maar liefst zes dochters werden leidster.” De schepen stond ook stil bij de plaatselijke geschiedenis van Chiro Jefri. “Toen de Chiro gemengd werd, ontstonden er ook Chiro-koppeltjes: Fien en Sam, Robin en Sammy-Jo, Ruben en Saïda, Sarah en Tibo. De gouden tijd was vanaf 2007, met soms wel meer dan 100 kinderen mee op kamp. Kamphuizen werden te klein en extra tenten werden opgezet. Tijdens het werkjaar 2019-2020 kende men met 170 leden het grootste ledenaantal ooit.”

Puree met gehaktballen

Hoofdleiders Emiel Lammertin en Lisa Vandeverre stonden samen achter de microfoon. “Zonder leden zou er geen Chiro zijn. Het is tof om te zien hoe we steeds weer zoveel lachende gezichten mogen verwelkomen op zondagnamiddag. Dank aan de ouders voor het vertrouwen, dank aan de leden om er steeds bij te zijn. Oude evenementen werden omgedoopt tot nieuwe succesvolle activiteiten: Croque en Rol werd pasta-avond, Pure 90’s werd Dance With The Duvel. Cuvée d’Aspi én Aspi Troef hebben zich de laatste jaren ook ontwikkeld tot vaste waarden. Met onze opbrengsten proberen we de werking te verbeteren. Ieder jaar wordt er extra spelmateriaal aangekocht. Er werd de voorbije jaren ook fors geïnvesteerd in nieuwe tenten en kookmateriaal.” Emiel werd persoonlijk: “Mijn lievelingseten op kamp is puree met gehaktballen. In 2021 won ik het kampioenschap gehaktballen eten met 2.003 gram. Is er iemand hier die dit zou beter kunnen?” Het bleef stil in de raadszaal.

Beide hoofdleiders besloten met een dankjewel richting gemeentebestuur voor de bouw van de nieuwe lokalen en opslagplaats in 2018, en voor de logistieke ondersteuning bij tal van evenementen. Pastoor Ludwig Dubaere sloot het rijtje sprekers af. Hij stond stil bij de drie pijlers van Chiro Jefri: innerlijkheid, rechtvaardigheid en vriendschap. (Patrick D.)

[email protected]

The post Chiro Jefri viert 60ste verjaardag met driedaagse is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »

WEERBERICHT. Tot 28 graden vandaag, morgen nog warmer en ook de eerste week van de zomervakantie krijgen we mooi weer

We krijgen warm zomerweer vandaag. De temperaturen lopen op tot 28 graden. Morgen wordt het nog warmer. “Het wordt warmer en warmer, we bouwen op richting woensdag”, zegt onze weervrouw Jill Peeters. Vanaf donderdag krijgen we dan weer enkele buien en onweer. In het weekend blijft het wel droog en ook volgende week is de zon weer van de partij.

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Man valt in slaap achter stuur in Oostkamp en heeft verkeersongeval

Deze namiddag omstreeks 15 uur 30 is een wagen over de middengeleider gereden ter hoogte van het kruispunt van de Kortrijksestraat met de Veldhoekstraat. In de wagen, die kwam uit de richting van Waardamme zat een ouder koppel waarvan de man nadien meegaf dat hij in slaap was gevallen. Het verkeersbord werd vernield en de
The post Man valt

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »