Eerstesteenlegging van Park Apart in Zwevegem dat duurzaam en biodivers wil zijn

De herontwikkeling van de voormalige Bekaertsite in Zwevegem zet zijn opmars voort met de bouw van een architecturaal kantoorgebouw. Na de realisatie van 22 reeds uitverkochte KMO-units, legden vastgoedontwikkelaar Hexagon en Liquidfloors vrijdag symbolisch de eerste steen voor de bouw van de tweede fase van Park Apart.

De site, gelegen aan de Bekaertstraat, was reeds de thuishaven van Liquidfloors, wat hen inspireerde om samen met Hexagon de herontwikkeling van de site aan te gaan. De gietvloerspecialist bouwt hier zijn nieuwe hoofdzetel, versterkt met een experience center. De reconversie van de verontreinigde site is tot stand gekomen door de steun van de Vlaamse overheid via een brownfieldconvenant.

“Het kantoorgebouw met vier bouwlagen heeft een opvallende architectuur, waarbij verschillende betonlooks zorgen voor een interessante uitstraling. De kantoren worden volledig op maat afgewerkt, waardoor ze onmiddellijk instapklaar zijn. Liquidfloors richt het gelijkvloers in als hoofdzetel, inclusief werkplekken en een showroom. Een gouden cirkel vormt de toegangspoort voor medewerkers en bezoekers van ons bedrijf”, legt Miguel Garcia-Miranda van Liquidfloors uit.

Duurzaam en biodivers

Een simulatie van hoe het gebouw er zal uitzien. © GF

Hexagon volgt bij de realisatie van Park Apart de lijn van duurzaamheid en biodiversiteit. “De oriëntatie van het gebouw, de optimalisatie van glasoppervlakken en isolatie dragen bij aan energiezuinigheid. Gemeenschappelijke ruimtes en kantoren zijn voorzien van de nieuwste technieken om een CO2-neutraal gebouw te realiseren”, verduidelijkt Jennis Desmet van Hexagon.

Verder is de noordgevel volledig opengehouden voor optimaal natuurlijk zonlicht, terwijl de andere zijden bewust gesloten zijn om het gebruik van actieve klimaatbeheersingsmaatregelen te verminderen.

Met reeds 50% van de kantoren verkocht, wacht Park Apart nog op enkele enthousiaste ondernemers die op zoek zijn naar een kantoor van 142 m² tot 292 m². Men hoopt tegen het jaareinde de nieuwe gebouwen te kunnen in gebruik nemen.

Voor meer info: www.parkapart.be.

The post Eerstesteenlegging van Park Apart in Zwevegem dat duurzaam en biodivers wil zijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »